HockeyNews
PLUS

Malmöforwarden: ”Måste släppa snart”

(5488) Carl Persson/Malmö Redhawks
Bildbyrån

Publicerad: 10 december 2018

FacebookXWhatsApp

Carl Persson har gjort åtta matcher i Malmötröjan sedan han lämnade äventyret i Nordamerika, men står fortfarande på noll i poängkolumnen. Nu hoppas han att poängproduktionen ska lossna, med start redan mot München i CHL-slutspelet under tisdagen. 

– Det måste ju släppa snart, annars blir det nog inte så roligt för en. Så länge jag skapar chanser och gör jobbet är jag inte orolig, säger han till HockeyNews.se. 

Presenteras i samarbete med ATG

Den 23-årige forwarden Carl Persson lämnade Karlskrona när laget degraderades i våras och skrev på ett kontrakt med Malmö. Men när drömmöjligheten, att skriva på ett NHL-kontrakt kom upp på tapeten efter succévåren var det inte mycket att tveka på. 

Sejouren på andra sidan atlanten blev dock inte vad han tänkt sig och i november bröt han kontraktet med Nashville för att återvända till Sverige och Malmö. 

Nu har forwarden spelat åtta matcher i klubben och såhär långt tycker han att anpassningen tillbaka till svensk hockey har varit okej. 

– Det har väl varit lite sådär de senaste tre matcherna, jag har inte kommit upp i min bästa nivå. Jag är ändå helt okej nöjd med omständigheterna som varit. Det är det lilla extra som saknas bara, säger han. 

Persson har fått mycket speltid och har till och från matchats i laget powerplay, men såhär långt har han ännu inte hamnat i poängprotokollet. 

– Nej, det är väl lite det jag är inne på med. Det är väl det som saknas. Jag tycker ändå att jag känt mig pigg ute på isen och skapat chanser.

Vad behöver du göra för att det ska lossna?

– Det är bara fortsätta köra. Så länge man skapar ska man inte vara orolig, då kommer det komma till slut. Det handlar om att ta skitjobbet, att ta sig in på mål och kanske få ett skitmål.

Carl Persson hade en trög start även i Karlskrona ifjol, men på vårsäsongen lossnade det rejält och forwarden fick sitt genombrott i SHL. 

– I Karlskrona hade jag en lite annorlunda position. Där fick jag inte lika mycket speltid och förtroende i början. Här har jag ändå fått spela powerplay från start. Det måste ju släppa snart, annars blir det nog inte så roligt för en. Så länge jag skapar chanser och gör jobbet är jag inte orolig, säger han. 

Hur tycker du att äventyret där borta var?

– Man fick en erfarenhet över hur det fungerar där borta. Det är helt klart ett annorlunda tänk. Många saker är annorlunda. Jag ser det som en erfarenhet men är glad att jag fick komma hit till Malmö och ha kul ute på isen igen. 

Carl Persson hamnade i en tuff sits i Nordamerika, där han frekvent skickades upp och ner mellan AHL och ECHL. 

– Vi var arton forwards i AHL-laget. Det var tuff konkurrens, antagligen gillade dem inte det dem såg av mig och jag kände att jag inte skulle utvecklas så mycket om jag spelade kvar i ECHL, så när möjligheten att komma tillbaka hit dök upp kändes det helt rätt. 

Många säger att ECHL är en speciell liga att spela i både på och utanför isen. Hur upplevde du det?

– Jo, det är klart att det är speciellt. Det är tuffare spel, du har inte alls lika mycket tid som hemma. Det är ganska stor skillnad jämfört med hemma måste jag säga, säger han och fortsätter: 

– Jag var ändå i en bra stad. Atlanta var ett bra ställe. Utanför var det inga problem alls, jag trivdes bra där vi bodde och såhär. Det var bara att hockeyn inte blev som jag tänkt mig. 

Här kan du läsa fler artiklar om SHL 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)