Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Timrå IK

Niklas Svedberg fälls – straffas för filmning

Timråmålvakten Niklas Svedberg anmäldes för filmning.

Nu har han fällts. 

Niklas Svedberg
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Christoffer Persson
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Brynäs körde över Timrå med 5-1 – och i tredje perioden uppstod en omdiskuterad situation. Timrå-målvakten Niklas Svedberg ramlade in i sin egen målbur efter kontakt med Brynäs-forwarden Nicklas Danielsson.

Danielsson visade öppet sitt missnöje på isen – och var direkt framme och skrek på Svedberg.

Fälls för filmning

Nu har domen fallit. Svedberg tilldelas böter på 5000 kronor. 

"Efter tre minuter och 20 sekunder i period tre blir Brynässpelaren Nicklas Danielsson inknuffad i Timråmålvakten Niklas Svedberg. Svedberg tappar balansen lite och lutar sig mot stolpen. Svedbergs högra skridsko glider bakåt medans hans vänstra skridsko trycker ifrån bakåt mot stolpen och målburen försvinner bort. Svedberg förstärker situationen för att få det att verka som om det var en hård tackling och få med sig en utvisning", skriver disciplinnämnden i sitt utlåtande. 

Christoffer Persson anmäls

Även HV 71:s Christoffer Persson straffas efter sin tackling i mötet med Mora – en match som slutade med 2-1-seger för Mora.

Persson får fyra matchers avstängning. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.