Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Timrå IK

”Ett huvudlöst byte – de ger bort målet”

Är det här årtiondets sämsta byte i svensk ishockey?

Timrå bjöd Brynäs på 2-0 när hela laget stack till avbytarbåset och Daniel Mannberg kom då helt fri med Niklas Svedberg. 

Scener som fick C Mores kommentator Lars Lindberg att svinga mot Timrå.

– Det är ett huvudlöst byte från Timrå som ger det här målet till Brynäs.

Foto: C More
Foto: C More

Timrå kämpar i SHL-tabellens nedre regioner och är i kraftigt behov av alla poäng laget kan få. Men borta mot Brynäs i dag passade laget på att bjuda Gävlelaget på mål när man i den andra perioden stod för ett katastrofalt byte.

För när Brynäs vände spelet åkte nämligen Timrås fyra lägst placerade spelare och bytte, den enda som fanns kvar på isen var Vilmos Gallo som befann sig vid offensiv blålinje.

Det medförde att Daniel Mannberg fick helt fritt mot mål från mittzonen, och fri med Niklas Svedberg kunde Mannberg sätta 2-0 till Brynäs.

Kritiken: ”Katastrofbyte”

När Lars Lindberg, kommentator i C More, ser Timrås tabbe så kan han heller inte hålla igen med kritiken mot bytet.

– Det är ett katastrofbyte från Timrå. Det bytet är nog inte Fredric Andersson särskilt nöjd med. Alla fem förutom den spelare som är längst fram sticker och byter, säger han i C More och fortsätter:

– Det är ett huvudlöst byte från Timrå som ger det här målet till Brynäs.

Brynäs kunde sedan vinna matchen med 5-1 efter att ha gått ifrån i den tredje perioden - en tredje period där Daniel Mannberg gjorde ytterligare två mål, och Mannberg noterades således för ett hattrick.

Så slutade kvällens matcher

I Dalarna kom Mora att ställas mot det HV71 som laget i torsdags utklassades av. Då slutade det 6-0 till HV71 men i kväll kom revanschen.

Redan halvvägs in i första perioden hade Mora nämligen skaffat sig en tvåmålsledning, efter mål av Matt Bailey och Michael Keränen. Det skulle visa sig tillräckligt för tre poäng. HV71 reducerade visserligen till 2-1 men Mora kunde hålla ut och vinna returmötet.

I Örebro kom Malmö Redhawks att vinna med 3-1 efter att Christoffer Forsberg avgjort i tom målbur - och i norr vann Luleå mot Djurgården med 4-1 efter att Jack Connolly gjort två mål.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.