Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Alexander Isak uttagen till januariturnén: "Han ville gärna följa med"

Sverige (herr)

Alexander Isak får åka med på januariturnén för Borussia Dortmund.
Det glädjer förbundskaptenen Janne Andersson, som säger att anfallaren själv gärna ville följa med.
- Vi tycker det är en väldigt intressant forward, säger förbundskaptenen till TV4.

Foto: Bildbyrån

Se hela intervjun med förbundskapten Janne Andersson i spelaren ovan.

Alexander Isak blev idag uttagen till landslagets januariturné i Qatar om en dryg månad. Förbundskaptenen Janne Andersson var nöjd att han kunde ta med anfallaren från Borussia Dortmund.

- Vi har följt Alexander de här två åren sedan han var med förra gången, även om han inte har fått så mycket speltid. Rolle Nilsson och Andreas Pettersson i U21-laget har också bra koll på honom. Vi tycker det är en väldigt intressant forward, säger förbundskapten Janne Andersson till TV4.

Landslagsledningen ställde frågan om de kunde ta ut Isak och Borussia Dortmund valde att låta svensken följa med på turnén. Eftersom tyskarna är i tävlingssäsong kan de ändra sig och välja att behålla Isak istället för att låta anfallaren följa med på januariturnén.

Annons

- Men utgångsläget är att det var okej att kunde ta ut honom och att han själv väldigt gärna ville också, säger Andersson.

Isak var med under januariturnén för två år sedan och gjorde då avtryck på Janne Andersson, som tyckte att anfallaren var väldigt bra under träning och match. Han menar att Isak har ett stort register och är en stor fysisk anfallare.

- Jag hoppas och tror att han utvecklats ytterligare i den miljön han har varit. Sen som sagt över tid, behöver han spela matcher också för att utvecklas. Men absolut, tillräckligt bra bedömer jag han är för att vara med och nu, säger förbundskaptenen.

Se hela intervjun med Janne Andersson i spelaren högst upp.

Publicerad 2018-12-03 kl 16:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto