Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tibbling nobbade förra januariturnén - nu med igen: "En ära"

Sverige (herr)

Simon Tibbling nobbade i fjol vinterturnén. 
I år blev han uttagen igen - och tackade ja.
- Det är en ära varje gång man blir uttagen, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Bröndbys svenske mittfältare Simon Tibbling blev i fjol uttagen till svenska landslagets vinterturné, men valde då att tacka nej med anledning av att han sommaren 2017 lämnade Groningen för Bröndby och ville få mer tid i klubblaget för att komma in i allt nytt. 

- Det är tråkigt. Jag blev väldigt glad över uttagningen och såg verkligen fram emot att åka, men när jag tittade närmare på planeringen kände jag att det var svårt att vid den tiden vara borta från klubblaget. Jag är ju ganska ny i Bröndby och vill konkurrera om platserna och försäkra mig om speltid i vår, sa Tibbling till Svenska Fotbollförbundets hemsida då.

Annons

I dag blev han åter uttagen till Janne Anderssons vinterturné med Blågult och valde den här gången att tacka ja till en plats på lägret i Qatar.

- Jag var ny i klubben och det var viktigt att komma in där och få en bra start. Jag fick vara med och lära mig spelsättet och sådär, samtidigt som jag fick vara med en hel försäsong. Nu har det gått ett och ett halvt år och jag har kommit in och lärt mig mycket, så nu vill jag åka med och få representera landslaget. Det är otroligt roligt att få chansen, säger Tibbling till Fotbollskanalen. 

- Det är alltid en ära och jättekul att få spela för Sverige, men klubblagskarriären går alltid först eftersom att det är den som kvalificerar en för landslaget. Landslaget är dock drömmen, det största man kan göra. Det är som sagt alltid en ära att bli uttagen i landslaget. 

Annons

Vad tror du om dina möjligheter att använda lägret som en väg in i det "riktiga" landslaget?
- Jag tänker nog inte så mycket på det. Det är alltid kul att få representera Sverige och det gäller att ta vara på den tiden. Sedan är det alltid en chans att vara där, men jag tänker mer på att lära mig spelsättet och att det ska bli kul att se hur de jobbar. 

Tibbling har under senaste månaden fått lite mindre speltid i ligan med tre raka inhopp före han i helgen var tillbaka i startelvan och avgjorde med matchens enda mål mot Hobro till 1-0 och lagets tredje raka seger i superligan. 

- Jag har varit utanför laget i någon match, men gjorde mål i går, så det var kul att vara tillbaka. Jag har inte gjort så många mål, så man får passa på att njuta. Jag gjorde även assist i matchen innan dess. Det är ett bra stim nu och vi har även vunnit några matcher på slutet, så vi börjar hitta tillbaka på nivån som vi vill vara på. 

Annons

Tibbling är i år noterad för ett mål och tre assist på 18 matcher i Superligan. 

FAKTA

Sveriges januaritrupp

Målvakter: Isak Pettersson, Oscar Linnér, Jacob Rinne. 

Försvarare: Filip Dagerstål, Alexander Milosevic, Johan Larsson, Adam Andersson, Joel Andersson, Jonathan Augustinsson, Robin Jansson, Sotirios Papagiannopoulos. 

Mittfältare/anfallare: Hosam Aiesh, Simon Tibbling, Karl Holmberg, Simon Thern, Alexander Fransson, Viktor Gyökeres, Melker Hallberg, Daleho Irandust, Alexander Isak, Alexander Jeremejeff, Jonathan Levi, Kerim Mrabti, Kristoffer Olsson, Muamer Tankovic, Tesfaldet Tekie. 

Publicerad 2018-12-03 kl 16:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto