Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Aieshs mål efter uttagningen – vara med i EM: "Finns gott om tid"

Sverige (herr)

Han har inte ens debuterat för det svenska a-landslaget.
Men Hosam Aiesh har höga målsättningar.
- Förhoppningsvis kommer jag vara med och spela EM 2020, säger ÖFK-spelaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Hosam Aiesh har haft en fin säsong i allsvenskan. Trots att flera ÖFK-spelare har lämnat truppen har ytterspringaren fortsatt att producera framåt. På 23 matcher svarade Aiesh för fyra mål och tolv framspelningar.

I dag presenterade Janne Andersson sin landslagstrupp och då var Aiesh en av de uttagna.

- Det känns bra. Det är något man har tänkt på. Som jag har sagt tidigare tycker jag att jag borde vara med. Jag har presterat tillräckligt för att vara med på januariturnén. Jag vill vara där för att visa upp mig för att ta mig upp till det riktiga landslaget, säger han till Fotbollskanalen.

På frågan varför Aiesh tror att han blir uttagen svarar han:

Annons

- Jag vann assistligan, det är en grej. Det kommer inte av sig självt. Jag har tagit bra med kliv i min mogenhet och gör fler poäng än vad jag har gjort innan. Det resulterade i en januariturné.

Aiesh berättar att han fick beskedet att han var uttagen i landslaget när vänner började skicka sms.

- Det är jättekul. Det finns inget större än att spela i sitt lands landslag, att få sätta på sig den svenska landslagströjan. Man känner sig stolt.

Aiesh har tidigare varit uttagen i Palestinas landslag, men inte spelat några matcher för landet. När han nu är uttagen i Sveriges landslag har han höga målsättningar.

- Man vet aldrig vad som händer. Mitt mål just nu är januariturnén och det ska bli väldigt roligt. Jag var uttagen i Palestinas landslag men i slutändan vill jag spela i EM och VM och då är det ett steg på vägen. Just nu känns det som att svenska landslaget har mer att erbjuda. Jag har spelat i Sverige hela mitt liv och är född och uppvuxen här. Kanske kan jag ge tillbaka något till den svenska fotbollen på plan.

Annons

Du pratar om de riktiga landslagen och EM och VM, när du blev uttagen nu, hur nära känner du att är det riktiga landslaget?
- Det har jag ingen aning om. Det får du fråga Janne Andersson om. Men om du frågar mig så har det gått väldigt bra för mig det här året. Nästa år hoppas och vet jag att det kommer gå bättre. Det är ett och ett halvt år kvar till EM och det finns gott om tid att prestera och få vara med. Förhoppningsvis kommer jag vara med och spela EM 2020, det är målet.

Publicerad 2018-12-03 kl 15:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto