Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: Sverige åker till Qatar - ställs mot Finland

Sverige (herr)

Sverige åker till Qatar för sin ”januariturné”.
På lägret ska Sverige möta Finland och ytterligare en motståndare.
Det bekräftar nu svenska fotbollförbundet på sin hemsida.

Foto: Bildbyrån.

Svenska Fotbollförbundet har beslutat att förlägga januarilägret för herrarna i Qatar. Uppgifterna, som finska Ilta-Sanomat gick ut med under torsdagen, bekräftades på torsdagskvällen av förbundet.

Sverige har de senaste fem åren varit i Abu Dhabi, men det alternativet är inte möjligt då landet i år är värd för asiatiska mästerskapen.

- Vi ser det som en stor fördel att besöka det land där vi, om det går som vi vill, kommer att spela VM-slutspel 2022, och på plats kunna bilda oss en uppfattning om förhållandena. Dessutom kommer vi att kunna spela match mot Finland som också har sitt läger i Qatar under samma period, säger landslagschefen Pettersson.

Annons

Mötet med Finland är bokat till den 8 januari. Lägret pågår mellan den 3 och 13 januari. Dessutom ska Sverige spela en match till, men mot vilket motstånd är inte klart. 

- Ja, en match är klar och det kommer en till, säger Stefan Pettersson till Fotbollskanalen.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen planerar även Island att resa till Qatar och borde rimligen vara ett alternativ för Sverige.

- Jag har inte fått helt hundra klart för mig om de ska det eller inte, men jag skulle tro att de också vill ha två matcher.

Valet av Qatar som plats är kontroversiellt med tanke på bristen på mänskliga rättigheter i landet. Förbundet kommer därför att genomföra ”kritiska diskussioner” med representanter för Qatars VM-organisation och andra intressenter, skriver SvFF.

- Vi måste vara realister och förstå att det är väldigt osannolikt att VM 2022 kommer att spelas någon annanstans än i Qatar. Givet detta faktum ser vi det som vår uppgift att återkommande framföra det självklara kravet att gästarbetskraften i landet – som används för att bygga VM-arenorna – måste garanteras rimliga arbetsförhållanden. Allt annat är oacceptabelt, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand

Annons

- Dessutom behöver Qatar visa att man agerar för att förbättra respekten för mänskliga rättigheter i landet rent allmänt. De rapporter om missförhållanden vi har tagit del av är mycket oroande och bristerna behöver åtgärdas.

Sveriges möte med Finland spelas den 8 januari och sänds i TV12.

Publicerad 2018-11-29 kl 18:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto