Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Olsson redo att ersätta Forsberg: "Har energin för att jobba hem och gå offensivt"

Sverige (herr)

Sverige tar sig an Turkiet utan Emil Forsberg.
Ersättaren kan bli Martin Olsson.
- När jag har spelat vänster mittfält så har jag ändå kunnat skapa lägen, säger han.

Foto: Bildbyrån.

På lördag väntar en viktig match för Sverige i Nations League. En svensk förlust innebar att man får en sämre seedningsgrupp i lottningen av EM-kvalet och att man blir nerflyttad i Nations League.

Under torsdagen åker man till Konya och viktige Emil Forsberg saknas på grund av skada, och ersättaren kan bli Martin Olsson. 

- Det är skönt att vara tillbaka i landslaget, riktigt sugen på att vara här och jag hoppas att jag får spela, säger Swansea-spelaren som fått se sig passerad av Ludwig Augustinsson i kampen om att vara vänsterback.

- Jag känner fortfarande att jag konkurrerar som vänsterback men ”Foppa” (Emil Forsberg) är inte med nu så det är en position jag kan spela på. Jag kanske inte är så van vid den men jag kommer att ge hundra procent och känner att när jag spelat vänster mitt så har jag ändå kunnat skapa lägen.

Annons

Skönt att slippa hemjobbet?
- Måste jobba hem också, men det är skönt att gå fram lite mer och får lite mer frihet.

Kan det passa med dig mot Turkiet med tanke på att Sverige möjligen ställer upp mer defensivt?
- När man sett Turkiet spela så har de skickliga spelare individuellt och offensivt men när de tappar bollen så finns det ytor också och det kan passa mig. Om vi ska försvara lite lågt och sedan gå på kontringar. Vi får se hur Janne (Andersson) vill att vi ska spela men jag känner att jag har energin för att jobba hem och gå offensivt.

I klubblaget har Martin Olsson inte fått spela så mycket på slutet, men han tonar ner allvaret i det:

- När jag kom tillbaka (från landslaget senast) fick jag spela och kände mig stark och bra men sedan hade jag känning i baklåret och vilade en match. Sedan kom jag tillbaka men fick ryggskott. Jag fick hoppa in sista 35 minuterna senast men det har varit småskador. Det har inte handlat om hur man presterar. Jag känner mig bra, känner mig stark.

Annons

Under Graham Potter har Olsson fått uppleva en fotboll han gillar:

- Han vill att vi ska spela fotboll och gå fram med mycket energi. Den spelstilen passar mig och jag gillar hans träningar och trivs.

Martin Olsson är inne på sista året av kontraktet med Swansea och utesluter inte en flytt redan i januari:

- Just nu väntar jag till januari och så får vi se vad som händer. Jag försöker bara spela så många matcher som möjligt och jag känner mig bra. Om Swansea vill släppa mig då måste jag tänka på det men just nu har jag inte pratat med klubben.

Ingen diskussion om att förlänga med Swansea?
- Nej, inget än. Jag har själv varit fokuserad på att vara i form och kunna spela så bra jag kan. Jag tycker att jag visat det och så får vi se i januari.

Publicerad 2018-11-15 kl 09:56
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto