Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kroatien kan skrälla i kampen om gruppen

Topptipset 15 november

Spelstopp: 19.59

Spelexpert: Johan Meijer

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: ULMER/MARKUS ULMER / IMAGO/ULMER PRESSEBILDAGENTUR/IB IMAGO SPORTFOTODI

Dagens skrällvarning

1. Kroatien–Spanien 1

Kroatien är sist i gruppen men tar förstaplatsen om man avslutar med två segrar. Maksimirstadion är utsåld och hemmalaget kommer få massivt stöd. Spanien saknar backarna Nacho och Daniel Carvajal. Skräll?

2. Belgien–Island 1

Belgien har greppet om gruppsegern och körde över Island på bortaplan. Saknar Vermaelen, Vertonghen och Fellaini. Island har varit svagt under Erik Hamrén. Saknar bl a lagets bäste spelare Sigurdsson. Svårt att se annat än hemmaseger.

3. Tyskland–Ryssland 1

Tyskland har bara vunnit tre av elva matcher under 2018 och är troligen motiverat att avsluta året på bästa sätt. Flera reserver får troligen chansen i kväll. Ryssland fokuserar troligen på matchen mot Sverige på tisdag.

4. England–USA 1

England möter Kroatien i Nations League om några dagar och förbundskaptenen Southgate roterar troligen i startelvan. Kieran Trippier har lämnat återbud pga skada. USA har en mycket oerfaren trupp. Stark etta.

5. Irland–Nordirland X

Det är sju år sedan nationerna möttes senast och det lär bli laddat trots att det handlar om en träningslandskamp. Irland saknar rutinerade anfallare som Long och Walters och bygger nytt lag inför EM-kvalet. Svag favorit. 

6. Österrike–Bosnien-H. 1

Österrike hade otur som inte fick med sig poäng från bortamötet (0–1). Stjärnan Alaba missade senaste NL-matchen men bör vara tillbaka i startelvan. Bosnien har tung avbräck i rutinerade förstemålvakten Begovic. Österrike får revansch?

7. Grekland–Finland 1

Finland har fyra raka segrar utan insläppt mål och kan säkra gruppsegern i kväll. Saknar dock viktiga spelare i kaptenen Sparv och Raitala. Grekland har bytt förbundskapten sedan förlusten i Finland. Det blir troligen ingen målfest. 1–0?

8. Ungern–Estland 1

Ungern har bara fyra poäng efter fyra matcher och kan inte längre vinna gruppen. Viktige Balázs Dzsudzsák är tillbaka i truppen. Estland fick 3–3 i hemmamötet men är gruppens sämsta lag. Saknar bl a kaptenen Klavan.

Systemförslaget

1. Kroatien–Spanien 1  2

2. Belgien–Island 1  

3. Tyskland–Ryssland 1  

4. England–USA 1  X

5. Irland–Nordirland 1  X  2

6. Österrike–Bosnien-H. 1  X

7. Grekland–Finland 1  X  2

8. Ungern–Estland 1  X

144 rader

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.