Inte spelat på tre år(!) – fick chansen hos mästarna i natt: ”Går inte att beskriva hur stort det är”

Drömmar kan slå in när man minst anar det. 
Gavin McHale spelade sin senaste match för tre år sedan, då i lägre divisioner – men fick i natt sitta på bänken för Washington Capitals.
– Det går inte att beskriva hur stort det här är för mig, säger han.

Washington Capitals suveräne målvakt Braden Holtby skadades inför matchen mot Winnipeg Jets i natt.

Inte spelat på tre år

Då man endast hade med sig två målvakter till bortamatchen blev det ett prekärt läge att hitta en reserv till den ordinarie reserven Pheonix Copley.

Capitals hann inte flyga in en tredjemålvakt – och fick i stället kalla in en 31-åring som inte spelat en match på tre år.

Gavin McHale har aldrig varit särskilt nära ett NHL- lag – eller ens ett AHL-lag – och han avslutade karriären för tre år sedan, då i den kanadensiska ligan SEMHL.

Men i natt fick han sina drömmar förverkligade.

”Var så starstruck”

31-åringen, som bor i Winnipeg, fick snabbt åka till arenan, byta om och kasta sig ut i matchvärmningen med spelare som Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström.

– Jag var så starstruck, men jag hoppas att ingen märkte det. Jag var väl starstruck under de fyra-fem första skotten jag fick på mig, men sen blev det bättre, säger McHale om Ovetjkin efter matchen.

Det blev ingen istid för McHale, som till vardags är målvaktstränare för ett lokalt damhockeylag, men han var nöjd ändå.

– Det här är definitivt ingenting jag drömt om skulle hända under de senaste tio åren då min karriär gått nedåt. Men det var en väldigt spännande upplevelse, säger McHale.

Winnipeg Jets vann matchen med 3-1.

DELA för att hylla den här fantastiska historien!

LÄS MER: Skrällen: Svenske NHL-stjärnan bortbytt – här är nya klubben

Här är osannolika bilderna på ”Bäckis” i natt: ”Det var panik”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);