Foto: Bildbyrån

Sjöström enkelt vidare i världscupfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström tog sig enkelt vidare i både 100 meter medley och 50 meter fritt under första dagen av simtävlingar i Singapore, deltävlingen som också är världscupsfinal.

I frisimmet hade Sjöström den snabbaste försökstiden, 23.48, medan hon i medleyförsöket fick se sig slagen av ungerskan Katinka Hosszu. Ungerskan tog sig vidare på 57.18, Sjöström på 58.10.

Sarah Sjöström har greppet om världscupstiteln efter de senaste tävlingarna i Tokyo – men Katinka Hosszu jagar 15 poäng bakom.

Hosszu satsar rejält för att gå om svenskan då hon har ställt upp i hela 15 distanser, att jämföra med Sjöströms sex. Det är ändå bara de tre bästa resultaten som ger världscuppoäng. Ungerskan och svenskan möts i 50 meter frisim, 200 meter frisim, 50 meter fjäril och 100 meter medley.

Så här delas poängen ut i världscupen:

Världscupen inför finalen

1. Sarah Sjöström, Sverige, 285 poäng

2. Katinka Hosszu, Ungern, 270 poäng

3. Julia Efimova, Ryssland, 234 poäng

4. Ranomi Kromowidjojo, Nederländerna, 219 poäng

5. Femke Heemskerk, Nederländerna, 165 poäng

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.