Vann fajten – trots skräckskadan

Publicerad 2018-11-14

I första ronden bröt Harvey Park högra ringfingret så illa att benet stack ut genom huden.

Sen fortsatte han två ronder till – och vann MMA-fajten på poäng, skriver Daily Mail.

Till vardags är Harvey Park vice sheriff i Melrose New Mexico. Men parallellet drömmer 32-åringen också om en MMA-karriär.

I helgen gjorde han sin första match i Legacy Fighting Alliance mot Le’Ville Simpson i Phoenix, USA.

Där visade Park upp en närmast ofattbar smärttålighet. Redan i första ronden bröt han ringfingret på höger hand men trots det fortsatte han fajtas. Något som förvärrade skadan, inför tredje ronden ser man hur benet sticker ut genom huden men eftersom Park säger att han är redo tillåter matchläkaren honom att fortsätta.

– Skydda den, hör man läkaren säga i tv-sändningen.

”Största karaktärerna märkta av ärr”

Men till synes helt utan tvekan fortsätter han mata slag med den skadade högerhanden och till slut räcker det till en poängseger.

Efteråt visade Park, som går under smeknamnet ”Fightbot”, upp den otäcka skadan på Twitter. Han lade även upp en bild på röntgenplåten på fingret som ser ut att ligga helt omlott där det gått av.

Efter att ha lagt upp en bild på skadan fick han frågan på Twitter om han tyckte skadan var värd pengarna från segern då det riskerar att ge men för livet. Han svarade:

”Lidande har skapat några av de starkaste själarna; de största karaktärerna är märkta med ärr”.

Sportbladets Nyhetsbrev

Skaffa Plus och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Följ ämnen i artikeln