Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Guldhjälten kan återvända till Blåvitt

George Mourad, 36, uppges vara nära en sensationell återkomst i IFK Göteborg.

Men inte som spelare.

Utan som sportchef, skriver Aftonbladet. 

Foto: BILDBYRÅN
Foto: © Bildbyrån

Han var med om att lyfta Lennart Johanssons pokal 2007.

Nu skriver Aftonbladet att George Mourad, 36, är aktuell för en återkomst i Blåvitt – som sportchef.

IFK Göteborg har haft en minst sagt turbulent säsong med uteblivna framgångar på planen och organisatoriskt kaos vid sidan av. I början av oktober kom beskedet att sportchefen Mats Gren fick sparken.

– Det har blivit oerhört mycket fokus på honom som person, något som också lett till mycket negativa rubriker kring föreningen, sa klubbdirektören Max Markusson då.

Uppgifter: George Mourad till IFK Göteborg

Enligt Aftonbladet ska George Mourad nyligen ha blivit kontaktad av en representant från IFK Göteborg och tidningen erfar att Mourad är intresserad av tjänsten som sportchef.

– Det är egentligen inget jag kan kommentera, säger han, samtidigt som han erkänner att Blåvitt fortfarande är en klubb som han brinner för.

– Absolut, det är en klubb jag tillhört länge och som fortfarande ligger mig varmt om hjärtat. Jag tycker bara det är synd att det har blivit som det blivit. Man vill ju se ett Blåvitt som slåss om guldet år efter år.

Mourad lämnade allsvenskan 2008 för spel i holländska Willem II. Därefter följde spel i Norge, Portugal och Iran innan han återvände till allsvenska Syrianska 2012.

Efter ett sista utlandsäventyr i Kina rundade han av karriären i Göteborgsklubbarna Örgryte och Utsikten.

I dag jobbar 36-åringen på bank.

Så sent som i början av november uttalade sig Mourad om Blåvitts situation. Och han var kritisk.

– Det är saker som har misskötts under en längre tid. Man har försökt lösa dagens uppgifter med gårdagens metoder och förväntat sig att vara i framkant i morgon. Det går inte. Vi måste förädla arvet som har lämnats, men vi måste också utveckla det. Vi kan inte leva kvar i det, sa han i BBpodd.