HockeyNews
PLUS

”Jag har inte fått det att stämma”

(4985) Martin Johansson/Färjestad
Bildbyrån

Publicerad: 14 november 2018

Färjestads forward Martin Johansson har fått den tyngsta starten i karriären, men gräver inte ner sig för det. 

– Jag försöker jobba hårt och göra vad jag kan för att hjälpa laget, säger han till HockeyNews.se 

Presenteras i samarbete med ATG

För Martin Johanssons del har säsonginledningen varit tung. Såhär långt har poängproduktionen bara renderat i tre poäng på 16 matcher, att jämföra fjolårets 31 på 45. 

– Det är klart att jag inte har gjort alls så mycket poäng som jag har velat. Jag har inte fått det att stämma. Jag försöker jobba hårt och göra vad jag kan för att hjälpa laget. Lägena är där och passningarna är där, men de vill inte riktigt trilla in, säger han. 

Hur jobbar du för att ta dig ur svackorna när de kommer?

– Det gäller att försöka fokusera på att jag faktiskt skapar mycket lägen och har massvis med chanser. Det vill inte riktigt studsa in, men det gäller att kriga på och jobba vidare, säger han.

Färjestad tog två poäng mot Rögle under tisdagskvällen, trots underläge med fyra minuter kvar av den tredje perioden. Förlängningen slutade mållös, innan Färjestad vann matchen på straffar.

– Det är vår målvakt som håller oss kvar i första perioden. Då var vi andra kvar på planet. Sen tycker jag att vi ruskade av oss den och spelade bättre och bättre. Det var en riktig krigarvinst, säger han. 

Extrapoängen kan man tacka målvakten Markus Svensson för – som långa stunder var fenomenal i målet. 

– Det är klart det betyder mycket att ha honom där bak. Det är fantastiskt skönt. Jag tycker både han och Adam har gjort det bra. Det känns tryggt att ha dem där bak, säger han.

Närmast väntar Brynäs (torsdag) och Växjö (lördag) för Färjestad, som kommit igång på slutet och rest sig från den tuffa inledningen. Laget ligger för närvarande på en sjätteplats. 

– Det är två tuffa matcher. Det gäller att smälta den här segern, och sen är det bara på det igen mot Brynäs, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS