Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Landslagschefen om ersättningsbråket: "Båda har kanske lite rätt"

Sverige (herr)

SOLNA. Herrlandslaget och SvFF ser olika på sin senaste förhandling om ersättning till spelarna.
Nu säger landslagschefen Stefan Pettersson:
- Det kanske är så att båda har lite rätt.

Foto: Bildbyrån.

Se Nilla Fischers brandtal i spelaren ovan.

Oenighet har uppstått mellan spelarna i herrlandslaget och Svenska Fotbollförbundet. Efter att spelare i herrlandslaget uppfattat damlandslagets Nilla Fischers Diamantbollen-tal som delvis riktat mot dem gick lagkaptenen Andreas Granqvist hårt åt SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand. Granqvist menar att herrarna gått med på en sänkning i ersättning för att damernas ersättning skulle kunna höjas, men att det inte kommunicerats ut.

Sjöstrand? Under tisdagskvällen gick han ut och sa att de två avtalen inte har med varandra att göra och att de pengar som herrspelarna avstår går till andra saker i verksamheten. Men efter onsdagens träning på Friends Arena var flera spelare i herrlandslaget tydliga med att de gick med på en sänkning med målet att damernas ersättning skulle höjas.

Annons

- Hur det kommer sig att de fått den uppfattningen? Ja... Det kan ju tolkas så eftersom de diskussionerna är hela tiden, och det var också i samband med att något annat landslag, Norge, hade gått ut med det (om att herrarna skulle sänka sin ersättning för att höja damernas), säger nu landslagschefen Stefan Pettersson.

Men spelarna är ju jättetydliga med vad som var deras avsikt.
- Det kanske är så att båda har lite rätt, och sen är det någon missuppfattning. Men diskussionerna som vi hade var att vi skulle göra ett annat upplägg och i praktiken så innebär det en sänkt ersättning för herrarna.

- De kanske har trott att det skulle bli exakt en krona dit och en krona tillbaka, men riktigt så har det aldrig varit tal om. Vi skulle göra ett annat upplägg som skulle passa båda (parter).

Men Marcus Berg har ju varit med på möten med förbundet om det här och säger att det var tydligt att man gick ner i ersättning för att det skulle finnas mer pengar till damerna.

Annons
- Men återigen, det var ju inte sagt så att det skulle bli så krona för krona. Sen känner de naturligtvis att om de sänker lite så går det kanske till damerna. Men krona för krona är det inte riktigt så.

Om situationen som uppstått, där herrspelare bland annat uppfattar att Nilla Fischers tal delvis riktades mot dem och att alla inte ser på saken på samma sätt eller har samma information, säger Pettersson:

- Det är jättetråkigt. Vi ska prata med damerna också och se till att det inte blir sådana här kommunikationsmissar.

Publicerad 2018-11-14 kl 15:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto