Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö Redhawks

Beskedet: Stängs av för sin huvudtackling

Situationsrummet granskade tisdagens matcher i SHL och anmäde Malmö Redhawks Axel Wemmenborn till disciplinnämnden.

Wemmenborn träffade Brynässpelaren Joachim Rohdin i huvudet med en armbåge.

Nu stängs han av.

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Efter en tung start på säsongen hade Brynäs vänt den negativa trenden och gick in i tisdagens möte mot Malmö med två raka vinster.

Gävleklubben inledde matchen på bästa möjliga vis när Ryan Gunderson satte 1-0 efter endast två minuter. En drömstart för nye tränaren Magnus Sundquist.

Resultatet höll sig dock bara perioden ut, innan Malmö lyckades vända matchen. Hemmalaget vann till slut på övertid med 4-3 efter att Johan Olofsson avgjort med blott 17 sekunder kvar.

Anmäldes för armbågen i huvudet

SHL:s situationsrum gick som vanligt igenom omgångens matcher efteråt och på onsdagsmorgonen meddelade SHL att Axel Wemmenborn anmälts till disciplinnämnden. 

Wemmenborn träffade Brynässpelaren Joachim Rohdin i huvudet med armbågen.

Så här skriver SHL om händelsen:

”När det är tre och en halv minut kvar av andra perioden kommer Malmöspelaren Axel Wemmenborn med fart in i en situation som tredje man. Han träffar Brynässpelaren Joachim Rohdin våldsamt i huvudet med sin armbåge.”

På onsdagseftermiddagen kom disciplinnämndens beslut. Wemmenborn stängs av i tre matcher och tvingas dessutom betala 5000 kronor i böter.

Som skäl för avstängningen anger disciplinnämnden att Axel Wemmenborn kommer som tredje man in i situationen, att tacklingen sker med en armrörelse som är riktad mot huvudet och att den medförde stor skaderisk.