Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammarby IF

Bajen på väg att värva från allsvenska rivalen

Östersunds vänsterback Dennis Widgren sitter på ett utgående kontrakt. 

Enligt SportExpressens uppgifter har han träffat Hammarby - och Bajen leder jakten på ÖFK-spelaren. 

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Dennis Widgren, 24 har gjort totalt 127 matcher för Östersund. Han var med och spelade i Europa League med ÖFK, som bland annat mötte Arsenal, Hertha Berlin och Galatasaray. Den här säsongen har han gjort 21 matcher, två mål och två framspelningar och han gjorde mål mot bland annat Djurgården. Spelaren sitter på ett utgående kontrakt och det har tidigare ryktats om en övergång till klubbar som BK Häcken i allsvenskan och Portland Timbers i MLS.

För diskussioner med Hammarby 

Nu kan SportExpressen avslöja att Widgren varit och träffat Hammarby. Parterna har fört diskussioner under en tid och Bajen är måna om att kunna knyta till sig spelaren. Inget är klart eller påskrivet ännu, men Bajen leder jakten på spelaren och rätt mycket talar i nuläget för att han spelar i Hammarby 2019.  

Kan gå gratis till Hammarby 

Samtidigt är Widgren bosman och det innebär att Hammarby inte behöver betala någon övergångssumma för spelaren. Widgren spelar främst vänsterback men har även spelat mittback och även till vänster på mittfältet. 

I söndags stod det klart att de grönvita, trots en fin säsong med en fjärdeplats, inte grejade tredjeplatsen som ger automatiskt spel i Europa Leagues kvalomgång. Bajen har en chans att nå spel i Europa Leagues första kvalomgång om AIK, IFK Norrköping eller Malmö FF vinner Svenska cupen, eller om de själva tar hem cuptiteln. 

I Hammarby står det sedan tidigare klart att Kennedy Bakircioglu avslutar karriären och matchen mot Östersund blev hans sista som Bajenspelare. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.