Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Johansson osäker på konkurrensläget: "Tycker själv att jag är svåranalyserad"

Sverige (herr)

STOCKHOLM. Jakob Johansson är tillbaka i landslaget efter sin knäskada.
Men konkurrerar han fullt ut om en plats i startelvan, på samma sätt som tidigare?
- Jag tycker själv att jag är ganska svåranalyserad, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Jakob Johansson i spelaren ovan.

Det var mot Italien i play off-rundan av kvalet till VM i november förra året som Jakob Johansson ådrog sig en korsbandsskada som höll honom borta från mästerskapet i somras. Nu har mittfältaren skrivit på för franska Rennes, gjort comeback efter skadan och även blivit uttagen i landslaget igen för första gången sedan Italien-mötet.

Johansson är med i den blågula truppen som ska ta sig an Turkiet (lördag) och Ryssland (tisdag) i avgörande Uefa Nations League-matcher.

- Jättekul. Jag har ändå haft lite kontakt med landslaget under hela året. Inte nödvändigtvis med Janne (Andersson, förbundskapten) just, men med ledarna och det är klart att jag hade på känn att de har koll på mig. Men det här blir ju som ett kvitto på att jag är tillbaka på riktigt, säger Ligue 1-spelaren.

Annons

28-åringen förklarar att han har samma känsla på planen som innan skadan.

- Sen om det ser lika bra ut på planen det får nästan andra bedöma. Det är svårt för mig att säga. 

Om man ser till konkurrenssituationen nu när det här är din första samling efter skadan, kommer den här samlingen bli något av en omstart eller är du med och konkurrerar lika mycket som tidigare?
- Jag kommer ju hit ganska nollställd. Jag kan inte säga att det känns som första samlingen när jag var här för första gången, men det blir ju en lite känsla av att jag själv inte har så mycket form att gå på. Jag har spelat några matcher och det har känts bra, och det tycker uppenbarligen Janne också. Det är jättekul, men rent konkurrensmässigt och formmässigt tycker jag själv att jag är ganska svåranalyserad. Det får alla diskutera hejvilt, men jag vet faktiskt inte. Men jag hoppas och tror ju att jag är här för att konkurrera om att få spela. Vi får se vad Janne tror.

Annons
Publicerad 2018-11-14 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto