Gå direkt till sidans innehåll
Luleå Hockey

Trots segern: ”Det var inte vår bästa match”

Luleå tog emot HV 71 med fyra raka segrar i bagaget – och det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen direkt.

Men det satt långt inne och Luleå vann tillslut matchen efter straffavgörande.

– Vi har spelat bra, det här var kanske inte vår bästa match, säger matchhjälten Jack Connolly i C More.

Det var Johan Forsberg som såg till att hemmalaget Luleå tog hand om ledningen i första perioden efter att ha blivit assisterad av Emil Larsson.

Men HV 71 kvitterade gång på gång och matchen övergick till förlängning och så småningom fick den avgöras med straffar.

Det var tillslut Luleås Jack Connolly som klev fram och satte den matchvinnande straffen.

”Tar med oss de här”

Det stod 1-0 till Luleå när man klev ut i andra perioden.

Men HV 71 slog till med en drömstart när nyförvärvet Joakim Andersson gjorde sitt första mål för säsongen. Det tog dock inte speciellt lång tid innan Luleå återtog ledningen. Det när deras nye forward Mattias Guter gjorde 2-1.

Guter anslöt från konkurrenten Timrå till Luleå för drygt två veckor sedan – och målet var hans första i klubben.

Men HV 71 inledde även den avslutande perioden starkt och kvitterade genom Andreas Thuresson till 2-2 i powerplay.

Jack Connolly var nöjd efter matchen och Luleå forsätter nu som serieledare med fem raka vinster.

– Vi får ta med oss de här vinsterna och fortsätta att jobba på, säger han i C More efter matchen.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.