Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Växjö Lakers

Kris för Linköping – sjätte raka förlusten

Linköping fortsätter att ha det tungt i SHL. I kväll åkte man på sin sjätte raka förlust, när man föll med 1-3 mot Växjö.

– Det är dags att bryta den här trenden nu, säger Eddie Larsson i C More.

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Linköping gick in i landslagsuppehållet med fem raka förluster bakom sig. I kväll hoppades man kunna vända den negativa trenden när man tog emot de regerande svenska mästarna Växjö.

Hemmalaget fick dock inte det lyft man hoppats på.

Sju minuter in i matchen gav Joel Persson Växjö ledningen med ett skott från blålinjen i powerplay.

Andrew Gordon kunde kvittera till 1-1 fem minuter in i andra – men därefter tappade hemmalaget greppet om matchen. 

Eddie Larsson: ”Får inte till det”

Med tre minuter kvar av andra kunde Växjö återta ledningen med sitt andra mål i powerplay för kvällen, efter att Julius Junttila skickat i väg pucken på chans mot Jonas Gustavssons målbur och den därefter styrts in via målvaktens benskydd.

Halvvägs in i tredje utökade Pontus Holmberg till 3-1 för Växjö. Med tre minuter kvar av matchen beslutade sig Linköping efter en timeout för att plocka in sin målvakt för att försöka få till en reducering i spel med sex mot fem, men Linköping lyckades aldrig få till ett andra mål och matchen slutade med 3-1 till Växjö.

– Jag tycker att det var en stundtals ganska så jämn match, men 2-1-målet är förödande för oss. De gör sina mål i powerplay och vi får inte riktig till det, säger Eddie Larsson i C More.

Pontus Holmberg: ”Inte fått utdelning”

Det är första gången den här säsongen som Linköping nollar på hemmaplan. Laget ligger kvar på femte plats i SHL-tabellen, men Växjö har nu närmat sig markant och ligger och jagar endast en plats bakom.

– Det var skönt. Det var en lite seg match så det var skönt att vi kommer ut och vinner den, säger Pontus Holmberg i C More.

Han fortsätter:

– Jag tycker att vi står oss bra. Vi har spelat bra innan men jag tycker inte riktigt att vi fått utdelning på spelet, så det är skönt att vi börjar få lite poäng nu på slutet.