Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frölunda HC

Hemmasviten bruten – Frölunda föll tungt

GÖTEBORG. Fyra raka hemmasegrar.

Den sviten bröts för Frölunda som föll tungt med 2–3 mot Skellefteå.

Detta efter att junioren Albin Eriksson, 18, blivit stor hjälte med två mål.

– Jag tycker att vår motor hackar lite grann, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg. 

Frölundas Ponthus Westerholm och Pathrik Westerholm.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Frölunda har visat stark form i SHL den senaste tiden och gick i förra veckan till landslagsuppehåll som tvåa i tabellen.

Men när serien startades upp igen på tisdagskvällen så föll laget hemma mot rivalen Skellefteå.

Gästerna fick en bra start på matchen och junioren Albin Eriksson gav Skellefteå ledningen när drygt sju minuter var spelade.

Frölunda hade därefter ett antal lägen för kvittering. I slutet av första perioden träffade bland annat Gustav Lindström ribban när han fick läget i powerplay.

Junioren frälste Skellefteå

Men i stället var det Skellefteå som skulle göra nästa mål i matchen när Andreas Wingerli blev målskytt i andra perioden.

Men Frölunda kom tillbaka. Innan den andra perioden var över hade Ryan Lasch reducerat till 1–2. Och i tredje perioden kom också kvitteringen genom Simon Hjalmarsson.

Men glädjen skulle bara bli tillfällig för Frölunda. Med knappt fem minuter kvar klev Skellefteås junior Albin Eriksson fram igen – och satte 3–2-pucken, vilket blev avgörande.

Rönnberg: ”Det här jag var lite rädd för”

Frölundas tränare Roger Rönnberg analyserar:

– Jag tycker att vår motor hackar lite grann. Vi kommer ut och är segstartade. Det var det jag var lite rädd för efter brejket då vi spelade väldigt bra innan, säger han.

Simon Hjalmarsson var rejält besviken efter nederlaget:

”Får bara inte ske”

– När vi ligger under med 0–2 så ger vi oss fan på att vi ska ta oss tillbaka. Alla krigar för fullt och sen när vi väl är tillbaka och ikapp så är känslan: Nu jäklar har vi energi här. 

– Sen slarvar vi bort det. När vi har 2–2 så får vi ju energi och vi kan inte bara ge bort mål. Visst, en puck kan studsa fel eller så men vi kan inte tappa ytan framför mål som är den viktigaste ytan. Vi pratar om det dagligen, att klubborna ska bort och ingen ska få stå där. Sen kan han ändå stå där, ta emot pucken och skjuta. Det där får bara inte ske. Det är slarvigt och riktigt trist, säger han.