Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Allsvenskan

Goitom försvarar Bajenduon: ”De festade inte med oss”

Vladmir Rodic och Nikola Djurdjic dök upp när AIK firade sitt SM-guld i Stockholmsnatten. 

Nu försvaras duon av AIK:s lagkapten Henok Goitom. 

- Jag vill bara säga att de inte festade med oss. De hade otur och var på fel plats vid fel tidpunkt bara, säger Goitom. 

Henok Goitom i mitten.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Henok Goitom.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Vladimir Rodic och Nikola Djurdjic.
Foto: Instagram

AIK:s guldhjältar fortsatte att fira SM-guldet under tisdagskvällen. Vid Friends arena hyllades spelare och ledare av flera hundra supportrar. 

- Hade jag vetat att det varit så här bra hade jag flyttat hem tidigare, sa Sebastian Larsson, till supportrarnas jubel. 

AIK:s spelare har firat guldet i tre dagar nu och under dagen kom det upp bilder på sociala medier där Hammarbys spelare Nikoal Djurdjic och Vladimir Rodics dök upp på AIK:s guldfirande på Soap Bar i centrala Stockholm. 

Hammarby har markerat mot hatet

Något som väckt ilska hos Hammarbys supportrar. Spelarna har också fått en kraftig tillsägelse av klubben, men har också fått utstå hat på sociala medier. 

Något som Hammarby har tagit avstånd i från, där bland annat sportchefen Jesper Jansson gått ut och markerat mot hatet som riktats mot de båda Hammarbyspelarna.  

Goitom tar själv upp händelsen

Nu försvaras duon av Henok Goitom. AIK:s lagkapten tar själv upp incidenten när SportExpressen intervjuar honom i samband med att AIK firades av supportrarna vid Mall of Scandinavia under tisdagen. 

- Det jag också vill säga är det här angående Nikola Djurdjic och Vladimir Rodic.  Dom var inte där för att festa med oss. De hade otur, vi skulle egentligen inte dit till det där stället, men nu blev det så och då hamnade vi på samma plats.

-  De var väl lite kul i början, men när det börjar bli hat och hat-sms då är det inte bra. Vi hade något liknande mot Braga. Och jag vill bara säga att de aldrig skulle göra så mot sina fans och det festade inte med oss. De båda verkar vara bra killar. 

- Jag mår själv dåligt när jag läser om hatet de fått. Förhoppningsvis går det bra, säger han.   

Lagkaptenen hyllar supportrarna

Goitom hyllar också AIK:s supportar för stödet de fått genom hela säsongen. 

- Vi har haft ett fantastiskt stöd, i alla lägen. Och AIK:s supportrar har också stor del i det här. Nu ska vi fortsätta att fira, säger Goitom med ett stort leende. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.