Gå direkt till sidans innehåll
Djurgården Hockey

Succé direkt för Dif:s nyförvärv

Petteri Wirtanen blev klar för Djurgården för bara en vecka sedan. Under tisdagskvällen spelade finländaren sin första match – och gjorde succé direkt när han efter 10 minuter och 25 sekunder satte 2-0 för Dif mot Timrå.

Sedan gick Dif ut och körde över Timrå.

Djurgårdens Petteri Wirtanen gör 2-1.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Djurgården vann stort.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Djurgården fick en dröminledning i kvällens bortamatch mot Timrå.

Sju minuter in i matchen tog man greppet om matchen efter ett ledningsmål av Alexander Urbom – och tre minuter senare kunde Petteri Wirtanen utöka till 2-0.

– Det var en skön känsla, självklart. Men ännu viktigare är att laget har fått en så pass bra start, säger Petteri Wirtanen i C More.


AVSLÖJAR: Axel Jonsson-Fjällby återvänder till Djurgården 


Kvällens match är den finländske centerns första för klubben, efter att ha värvats till Stockholmslaget så sent som för en vecka sedan. Detta som förstärkning då man ännu inte vet hur länge Andreas Enqvist kommer att vara borta från spel.

”På semester – bedrövligt att se”

– Mitt mål var hela tiden att spela i SHL. De första två månaderna hade jag inget lag så då gjorde jag en stint i Finland, men nu är jag i Stockholm och jag trivs väldigt bra, säger Wirtanen.

Efter Wirtanens mål kunde Anton Wedin reducera till 1-2 för hemmalaget, innan Djurgården fick in ytterligare två mål.

Timrå valde att ersätta målvakten Niklas Svedberg mot Victor Brattström, och Djurgården fick avsluta den första perioden med en 1-4-ledning.

– Det ser ut som vi fortfarande är på semester. Det är bedrövligt att se, sågade Anton Wedin i C More.

Timrå spottade upp sig i den andra perioden och reducerade genom ett solonummer signerat Filip Hållander.

Men Djurgården lade i ytterligare en växel i slutakten och kunde gå ifrån och vinna med 6–3.

– Det var extra roligt att vi kunde få med oss backarna mer i anfallen i dag. Som Jesper Pettersson, och (Alexander) Urbom fick hänga en också, konstaterar en nöjd Djurgårdstränare Robert Ohlsson i C More.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.