HockeyNews
PLUS

NHL-svenskarna på marknaden

(4967) Dennis Everberg / Michael Lindqvist
Bildbyrån

Publicerad: 13 november 2018

Winnipeg har bestämt sig för att göra sig av med svensken Dennis Everberg och satt upp honom på unconditional waivers, det meddelade klubben under tisdagen. Samma besked kommer från New York Rangers med Färjestads förra målmaskin Michael Lindqvist.

Dubble VM-guldvinnaren Dennis Everberg blir inte kvar i NHL-klubben Winnipeg. Efter elva matcher i farmarlaget Manitoba Moose, och en assist, är han nu enig med Winnipeg Jets att bryta kontraktet.

Även Färjestads förre skyttekung Michael Lindqvist, som gjorde stor succé under sin första säsong i SHL efter flytten från AIK, är på väg bort från sin NHL-klubb NY Rangers.
Efter 16 matcher och tre mål och fyra assist för farmarlaget Hartford är Lindqvist enligt TSN-reportern Bob McKenzie på väg att bryta kontraktet för att söka sig till en annan klubb.


"Han är alltid välkommen till Färjestad", skriver Färjestads general manager Peter Jakobsson i ett sms till HockeyNews.se.


Lindqvist sköt 20 mål på 33 SHL-matcher för Färjestad 2017/2018 och var näst bäst efter Dick Axelsson. Eftersom han har ett gällande kontrakt med Färjestad i SHL blir det dit han återvänder om inget annat NHL-lag plockar upp honom. Det bekräftar Lindqvists agent Joakim Persson för Värmlands-Folkblad .


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS