Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Manchester United

Uppgifter: Mourinho på väg att få sparken

José Mourinhos Manchester United halkar allt längre efter i toppstriden.

Nu rapporterar The Sun att United-ledningen börjar tröttna på portugisen. 

Foto: NIGEL RODDIS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Manchester Uniteds förlust mot ärkerivalerna Manchester City blev tung – och inte bara ur en prestigesynpunkt. I och med Citys 3-1-seger är glappet mellan Manchester-lagen hela tolv poäng stort. Och för Uniteds del innebär förlusten att man dessutom är sju poäng bakom Tottenham och fjärdeplatsen i ligatabellen. 

José Mourinho har flera gånger rapporterats sitta löst på Uniteds tränarpost. Tidigare har det spekulerats i att klubbledningen gärna ser en lösning där Zinedine Zidane sveper in och ersätter Mourinho. Zidane har dock sagt sig vara ointresserad av jobbet.


FÅ BÄST KOLL! Följ Manchester United – direkt i Messenger

Mourinho på väg att sparkas

Det betyder dock inte att Mourinho sitter tryggt. The Sun skriver att portugisen kan räkna med att få sparken i slutet av säsongen om United inte kvalificerar sig till Champions League nästa säsong. För att lyckas med detta krävs som bekant att laget vinner Champions eller Europa League – eller att man tar en toppfyra-placering i Premier League-tabellen. 

Som ersättare vill klubbledningen ha Tottenhams Mauricio Pochettino. The Sun skriver att det lär bli ett tufft uppdrag att få Spurs att släppa sin succéman – som också jagas av Real Madrid.

Samtidigt påstås Mourinho vara rejält missnöjd med situationen i United.

"Han har klagat på nivån i klubben och sagt till sina vänner att allt är medelmåttigt", skriver The Sun. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset