HockeyNews
PLUS

Upphållet kom lägligt för Skellefteå

(4957) Mathis Olimb
Ola Westerberg / Bildbyrån

Publicerad: 13 november 2018

FacebookXWhatsApp

Skellefteå har åtta förluster på sina nio senaste matcher.

Då kom landslagsuppehållet lägligt, enligt Mathis Olimb.

– Nu får man en liten nystart när det börjar om, säger norrmannen.

SHL presenteras i samarbete med ATG 

Skellefteå AIK tog poäng i de sex inledande matcherna och vann fem av dessa, men den 6 oktober kom första förlusten. Därefter har västerbottningarna fortsatt att förlora. Laget har åtta förluster på sina nio senaste matcher, och med tanke på den formkurvan tycker Mathis Olimb, 32, att landslagsuppehållet kom lägligt.


– I och med att vi har haft lite strul tror jag att det var bra för oss. Nu får man en liten nystart när det börjar om. På så sätt kom breaket bra för oss. Nu gäller det att komma på rätt spår igen, säger Olimb.


Hur har laget påverkats av den dåliga sviten?


– Resultat påverkar alltid ett lag. Man tappar självförtroende och sådan saker. Samtidigt tror vi på det vi gör och vi tror att vi kan vända det. Vi har ett bra go i gruppen, det tycker jag absolut, säger han.

 Den norske stjärnan skadade knäet i förra veckans CHL-match, men är nu återställd och kan spela kvällens match mot Frölunda.


– Jag har kört rehab under uppehållet, men körde för fullt på is i dag (läs: i går) och det känns bra. Det är lugnt, säger 32-åringen.


Med sina åtta poäng ligger Olimb trea i lagets interna poängliga, bakom Oscar Möller och Joakim Lindström. Norrmannen, som kom till Skellefteå från Linköping inför den här säsongen, inledde annars rätt trögt. Han gjorde bara en poäng på de fem första matcherna, men sedan har det lossnat lite. Han gjorde exempelvis tre poäng på de tre sista matcherna innan uppehållet.


– Det gick segt för mig i början av serien, men jag tycker att jag har kommit in i det mer och mer. Jag hoppas det släpper både för laget och för mig, säger Olimb.


Även om poängen kommit i lite högre grad på slutet är han inte helt nöjd med sin produktion.


– Spelet har gått jättebra, men det är fortfarande en bit kvar till den där känslan att det studsar in. Men man måste jobba hårt, för gör man bra saker över tid brukar det komma, säger han.


Då måste det ändå vara en skön känsla att spelet känns bra?


– Jo, absolut. Det är det viktigaste. Det är precis samma som för laget, sätter man spelet kommer resultaten att komma, säger Olimb.


32-åringen hade även en tuff start på sin sejour i Linköping, men att han skulle ha nytta av att ha varit i en liknande situation för två sedan är han osäker på.


– Självförtroende är en färskvara, det tar tid att bygga upp, men försvinner snabbt. Men visst, jag varit med länge och vet att jobbar man på kommer det till slut. Den grunden har jag, men man är ändå alltid lite orolig, säger Olimb.


I senaste SHL-matchen (0-1 mot Luleå) spelade Olimb med Juhamatti Aaltonen och Bud Holloway. Men räkna med att Olimb, i kvällens match mot Frölunda, spelar center mellan Joakim Lindström och Jimmie Ericsson. Trion spelade tillsammans senast i CHL och matchades även ihop på gårdagens träning.


– Jag tycker att vi gjorde bra ifrån oss senast. Sedan är de en process att lära känna varandra när man byter kedjekamrater, säger Olimb.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)