Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Paulinho väntar på svenskt medborgarskap - men självsäker: "Tror jag har en plats i landslaget"

Allsvenskan

Paulinho kan snart vara aktuell för spel i Blågult.
Brassen inväntar besked om svenskt medborgarskap. 
- Jag tror att jag har en plats i landslaget, säger han. 

Foto: Bildbyrån.

BK Häckens brasilianske anfallsstjärna Paulinho, 32, lämnade i går planen mållös i 1-0-förlusten mot Norrköping, men vann trots det skytteligan i år i allsvenskan. Brassen meddelade tidigare i höst att han har sökt svenskt medborgarskap och att han drömmer om spel framöver i det svenska landslaget. 

Under Fotbollsgalan uttryckte han åter sin vilja att spela för Blågult. 

- Det är en dröm. Om det här går igenom skulle det vara uppskattat. Jag har varit mer än halva karriären i Sverige, så det vore en dröm för mig och hela familjen. Jag ser fram emot det, säger han. 

Brassen har däremot ännu inte fått svar av migrationsverket, men hoppas få ett besked inom de närmaste veckorna före avresa för semester i Brasilien.  

Annons

- Jag har inte fått svar och hoppas få svar innan jag åker till Brasilien. Det blir inom några veckor, säger han. 

Däremot har han inte haft kontakt med Svenska Fotbollförbundet eller landslagsledningen. 

- Nej, det har inte varit någon kontakt. Jag väntar just nu på vad migrationsverket säger. Alla journalister frågar, men inget annat. 

Paulinho tror dessutom att, om han får ett positivt besked av migrationsverket, han tar en plats i den svenska landslagstruppen. 

- Jag har koll på landslaget och följde det väldigt mycket under VM. Jag hejade mer på Sverige än på Brasilien. Jag har kunnat hantera svensk fotboll väldigt bra och därför står jag som skyttekung, så jag tror att jag har en plats i landslaget. 

Så här sa förbundskaptenen Janne Andersson tidigare i dag om Paulinhos vara eller icke vara framöver i landslaget. 

Annons

- Vad jag förstår har han skickat in handlingarna och vi får väl avvakta det i sådana fall, men jag har inte kommit så långt ännu i mitt huvud att jag har börjat gradera. Om man tittar på januariturnén är det några dimensioner som man vill ha på spelarna som gör att de kan kliva in i det riktiga landslaget, sa han

- Ofta är det kanske lite yngre spelare, inte för gamla spelare som kanske har blommat färdigt. Det är kanske mer spelare som kommer in, kan fortsätta utvecklas och sedan kliva in i det riktiga landslaget. Han är väl lite mitt emellan de här olika kriterierna, men jag tycker att det är en fantastiskt bra fotbollsspelare, så vi får se på det när vi kommer dit och framför allt se hur det går med hans ansökan om medborgarskap, fortsatte han. 

Publicerad 2018-11-12 kl 20:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto