Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oscar Linnér

Linnér: ”De var på fel plats vid fel tidpunkt”

AIK firade SM-guldet på en av Stockholms innekrogar sent in på natten.

Mitt i folkhavet fanns två Hammarbyspelare: Vladimir Rodic och Nikola Djurdjic.

Nu berättar AIK-målvakten om festnatten.

– De var på fel plats vid fel tidpunkt, säger Oscar Linnér.

Vladimir Rodic och Nikola Djurdjic.
Foto: Instagram
Oscar Linnér på Idrottsgalan.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Linnér efter SM-guldet.
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

AIK säkrade sitt tolfte SM-guld på söndagen efter en 1-0-seger mot Kalmar FF.

Efter matchen begav sig laget till Stockholm med ett privatchartrat flygplan för att senare slussas vidare till Nationalarenan där klubben arrangerat en guldfest med familj, spelare, ledare och supportrar.

– Det var episkt. Vi har blivit så extremt uppvaktade på olika håll och kanter. Man vill ta sig tid och visa uppskattning tillbaka, det är klart att det är energikrävande och man är lite trött i huvudet nu även om man njuter av varenda sekund, säger Linnér.

Hur mår kroppen efter festnatten?

– Jag var ganska föredömlig. Jag gick hem hyfsat tidigt och la mig eftersom att jag visste att det skulle bli en lång dag i dag och natt. Några timmars sömn kan vara bra att ha på kontot. Några coca cola och fet mat senare så står man här och känner sig hyfsat pigg, så det är okej.

Vad hände efteråt, ni festade vidare på stan hörde jag?

– Ja, det stämmer. Jag svängde in ett litet tag men drog hem ganska tidigt. Jag var där ett tag i alla fall. 

Linnér lämnade guldfesten: "Blev så trångt"

Efter tolvslaget tog sig delar av AIK-spelarna vidare in till centrala Stockholm för att fira segern med supportrarna på en innekrog. Och det blev onekligen en stökig fest.

– Ja, vi tänkte gå till Cafe Opera, det var planen. Men de hade inte tillräckligt med vakter så de kunde inte garantera säkerheten och då fick vi gå dit (till Soap Bar) i stället. Där var det också ganska bra tryck. Det blev så trångt att jag nästan fick klaustrofobi och gick hem, nu räcker det. 

Det har delats flera bilder och videor från guldfesten på krogen, och i en video syns de båda Hammarbyspelarna Nikola Djurdjic och Vladimir Rodic till. Det har väckt starka reaktioner i supporterled vilket tvingat spelarna till att be om ursäkt.

Linnér: "Fel plats vid fel tidpunkt"

Linnér bekräftar att spelarna var där men tror inte att det var en ren otur att Bajen-spelarna befann sig på plats.

– Jag tror inte det var deras intention att vara där, deras intention var nog, fotbollssäsongen är lång och då har man ingen chans att festa. När den väl är över har man chansen att gå ut och ta några bärs tillsammans. Det är klart att de ska få göra det och vi råkade dyka upp stället där de var. Det var mest otur, säger Linnér.

– Sedan vet man att så fort något sånt händer så står det alltid någon med en mobilkamera och förevigar det ögonblicket. Det blir väldigt lätt skandalrubriker när det kanske inte var så stor grej. Jag tror inte att de stod och deltog i vårt firande, de var på fel plats vid fel tidpunkt.

Tajmingen var ganska olycklig.

– Ja, självklart. Återigen, det var nog inte deras intention. Jag hoppas för deras skull att de inte råkar ut för några tuffa rubriker för det. De känner för sin klubb precis som vi för AIK.


FOTBOLLSGALAN 2018: Följ galan i vår liverapportering här

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.