Gå direkt till sidans innehåll
AIK Fotboll

Hedman: ”Där tycker jag AIK visar tvärtom”

Forne landslagsmålvakten tillika tidigare AIK-spelaren Magnus Hedman har åter börjat följa AIK på nära håll – och i går var han på plats när de säkrade guldet: 

– Jag känner otrolig stolthet och glädje, säger Hedman. 

Magnus Hedman.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
AIK firar SM-guldet
Foto: BILDBYRÅN
Magnus Hedman under tiden som AIK-keeper.
Foto: Peter Widing
AIK-tränaren Rikard Norling jublar.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
”Gnaget” säkrade guldet i och med 1-0-segern borta mot Kalmar FF i går söndag.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Den före detta målvakten Magnus Hedman och gjorde många säsonger i AIK-stället i under sin aktiva karriär. 

Den här säsongen har han återigen följt klubben på nära håll och när AIK under söndagen säkrade guldet på Guldfågeln arena i matchen mot Kalmar så kunde han inte vara annat än nöjd. 

– Jag tycker att de spelade matchen jäkligt smart, försökte inte spela för mycket utan låg på starkt försvar och spelade på kontringar. Jag tyckte att de gjorde helt rätt. Sen har det varit fantastisk coachning av Rikard hela säsongen. De visar att de har en riktigt stor trupp som kunde leverera.

Peppade supportrar

Dagen började tidigt för Hedman som peppade supportrarna på bussar på väg ned till Kalmar:

– Jag var med på fem olika bussar och berättade om minnen och sjöng AIK-sånger, berättar han och fortsätter: 

– Jag känner otrolig stolthet och glädje. Jag har också börjat följa fotboll mycket mer nu på sista tiden. Jag har varit mycket mer på AIK nu än vad jag har varit på många, många år. Det känns grymt kul. 

Hur kommer det sig att du börjat följa laget mer nu? 

– Jag tror att det handlar om mitt mående som människa. Att börja göra saker som jag gillar igen och min yngsta son tycker att det är kul att gå och titta. Även om han gillar fotboll så har han inte velat gå så mycket tidigare. 

https://www.instagram.com/p/BqDjkVQnAVt/?utm_source=ig_web_copy_link

”Tillbaka in i familjen”

Tidigt på säsongen kände Hedman att det var något extra på gång i laget och han är glad över att vara nära klubben igen. 

– Jag har jobbat en del med AIK och deras sponsorer innan matcherna och börjat komma tillbaka in i familjen på något sätt. 

Någon större firande blev det dock inte för Hedman. 

– Jag var där och sa hej snabbt. Sen åkte jag hem. Jag var riktigt trött och jetlagad efter att jag kom hem från Los Angeles i fredags. Jag sov två timmar mellan lördagen och söndagen för att jag inte kunde sova något. Sen hoppade jag på första bussen klockan sju från Friends arena till Kalmar och var tillbaka vid halv ett. Så det blev inget festande för mig. 

”Gör det för varandra”

Det var inte en helt okomplicerad säsong på förhand för AIK när det kom till sjukdoms- och skadeläget i truppen. 

Bland annat tvingades lagkaptenen Nils-Eric "Nisse" Johansson avsluta sin karriär i förtid på grund av hjärtproblem. 

När AIK i går firade guldet fick ändå "Nisse" vara med och höja bucklan, något som Hedman hyllar.

– Det känns ännu mer rättvist efter den här säsongen. När jag pratade inför supportrarna i går att vi är Sveriges största klubb men också Sveriges största familj och det visar Henoks gest till Nisse väldigt tydligt när de skulle lyfta bucklan. 

– De visade det oegoistiska när man bryr sig om varandra i en värld som är otroligt tävlingsstyrd. Där tycker jag att AIK visar tvärtom – och att man gör det för varandra. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.