Femte raka hemma?
Publicerad: 2018-11-12
SHL
SHL gör en rejäl omstart efter landslagsuppehållet - Frölunda mot Skellefteå i Scandinavium.

Det är två lag med lite olika förutsättningar som möts i Scandinavium på tisdagskvällen.
Ett formstarkt Frölunda Indians som efter fyra raka hemmasegrar innan landslagsuppehållet seglade upp i delad serieledning.
Och ett identitetssökande Skellefteå som efter åtta tunga förluster på de nio senaste matcherna rasat i tabellen.
– Det där betyder ingenting. Vi är förstås stärkta av våra hemma-segrar, men vi har respekt för Skellefteå som är ett skicklig lag, säger Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog, men betonar att fokus fortsatt ligger på den egna prestationen:
– Vi tar inget för givet och jobbar med detaljer i vårt spel. Men: dom kommer garanterat att vara desperata mot oss, vi har en tuff utmaning framför oss.

Frölunda och Skellefteå har en liknande uppladdning inför tisdagsmötet. Båda lagen spelade CHL-åttondelar i förra veckan – Frölunda flög till Lugano i Schweiz och tog några dagar ledigt efter den tredagarsresan.
– Ja, vi kom ifrån varandra några dagar och det kommer vi att må gott av i längden, menar Johan Lundskog och berättar att truppen ser ut som den gjorde innan landslagsuppehållet och att alla spelare är aktuella – inklusive Samuel Fagemo och Filip Westerlund som saknades på måndagsträningen, på väg hem från spel med J20-landslaget.

Biljetter till tisdagsmötet mellan Frölunda och Skellefteå, 19.00, går att köpa via den här länken.

Och gå gärna med i Frölundas Movemberteam – den här säsongen är temat för insamlingen psykisk ohälsa.

Peter Pettersson Kymmer