Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Damlandslaget spelar på Friends för första gången: "Hoppas på grym inramning"

Sverige (dam)

Damlandslaget byter Gamla Ullevi mot Friends Arena.
Den 6 april skrivs historia då Blågult möter Tyskland.
- Vi hoppas på stor uppslutning och en grym inramning såklart, säger förbundskapten Peter Gerhardsson i ett pressmeddelande.

Foto: Bildbyrån.

I vanliga fall är det Gamla Ullevi i Göteborg som är damlandslagets hemmaborg. Men som en del i uppladdningen inför VM i Frankrike nästa år kommer landslaget att spela på herrarnas nationalarena, Friends Arena. Det meddelar förbundet på måndagen.

- Matchen mot Tyskland är givetvis superintressant ur flera aspekter. Både rent sportsligt som en stor värdemätare mot ett av världens bästa motstånd två månader före VM. Men självklart också för att vi nu efter fyra år åter får möjligheten att visa upp oss och spela inför våra supportrar i Stockholmsregionen. Vi hoppas på stor uppslutning och en grym inramning såklart, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Annons

Samlingen i april blir landslagets näst sista innan avresan till Frankrike. Matchen på Friends blir första gången på fyra år som damerna spelar i Stockholm.

- Vi ser verkligen fram emot att åter komma till Stockholm och få spela inför alla de som stöttar oss men i vanliga fall inte har möjlighet att se oss på plats. Det vore riktigt häftigt med en storpublik som lyfter fram oss på Friends Arena, säger målvakten Hedvig Lindahl.

Publicerad 2018-11-12 kl 14:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto