Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frölunda HC

Tillbaka efter skadan: ”Man känner sig nykär”

GÖTEBORG. I över en månad har han varit borta från spel efter sviterna från hjärnskakning. 

Men den här veckan kan det bli comeback för Joel Mustonen, 26, i Frölunda.

– Det är nästan så att man går runt och känner sig nykär, säger han med ett leende.

Joel Mustonen.
Foto: BILDBYRÅN
Joel Mustonen.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Skadesituationen har ljusnat rejält för Frölunda som under hösten var hårt drabbade av flera tunga avbräck.

Under måndagsträningen medverkade samtliga förutom Filip Westerlund och Samuel Fagemo som under helgen spelade med J20-landslaget.

– Det är bra. Men vi ska inte gotta oss för mycket för då kommer lagen om alltings jävlighet fram, säger tränare Roger Rönnberg efter träningen.

En av de spelarna som varit borta länge men nu går mot comeback är Joel Mustonen.

Tillbaka efter långa skadeperioden

Centern har inte spelat match sedan den 27 september efter sviterna av en hjärnskakning.

– Det är kul att vara ute och köra igen. Jag tycker att jag känner mig skarp och explosiv. Jag känner mig ganska kvick i tanken. Det enda som saknas är uthållighet och tålighet i närkamperna, säger han.

Så du är inte spelbar riktigt än?

– Vi får se. Just nu handlar det verkligen om dag till dag. Jag tror att jag skulle kunna hoppa in och inte skämma ut mig helt och hållet. Men vi får se i morgon eller på torsdag, säger han.

”Är extremt lycklig”

Hur taggad är du nu?

– Väldigt, väldigt taggad. Det är nästan så att man går runt och känner sig nykär. Jag är extremt lycklig över att få vara med igen. Det har varit väldigt frustrerande när man inte kunnat spela, säger han.

Precis som under försäsongen går Mustonen in i en kedja med Max Friberg och Mats Rosseli Olsen. En omgivning som Mustonen uppskattar.

– Båda de två är väldigt enkla spelare. Man vet vad man får på ett sätt. De är taktiskt pålitliga och läser spelet bra. Det är perfekt för mig som säkert kommer göra en del taktiska misstag och hamna lite efter i början. Det är svårt att undvika när man varit borta så länge, säger han.