HockeyNews
PLUS

Öppnar för en återkomst till SHL

(4925) Toni Rajala
Bildbyrån

Publicerad: 12 november 2018

HELSINGFORS. Den finske landslagsforwarden Toni Rajala blev stor publikfavorit i de tre SHL-klubbarna HV71, Färjestad och Luleå under sina tre säsonger i Sverige.
I en intervju med HockeyNews.se öppnar han för en återkomst till SHL. Och rankar en av de svenska klubbarna högre än de två andra.

Toni Rajala, 27, spelade i SHL mellan 2013 och 2016. Efter att ha försökt slå sig in i NHL-laget Edmonton utan framgång flyttade han till Jönköping och HV71.

Det blev succé i ett HV, som hade fått en tuff start på säsongen. Rajala värvades in i mitten av oktober 2013 och gjorde 30 poäng (13 mål, 17 assist) på 37 SHL-matcher.



Han spelade även en halv säsong i Färjestad året efter sedan han bröt upp från KHL-klubben Jugra. Det blev även en bra säsong i Luleå 2015/2016 där han gjorde 32 poäng, varav 17 mål, på 52 matcher och var norrbottningarnas näst bäste målskytt.



– Jag gillade Sverige, spelstilen passar mig. Det går fort och jag trivdes verkligen där i alla de tre lag jag var hos. Nu spelar jag i Schweiz och det är en lite annorlunda hockey skulle jag säga. Det har varit bra, säger Rajala.

Han gör sin tredje säsong i Biel där han fortsatt producera mål och poäng vilket har gjort att han är uttagen i det finska landslaget för andra året i rad.

– Jag har bara bra minnen från Sverige. Olyckligtvis fick jag inte vara med och vinna SM-guld, men vi får se om jag åker tillbaka till Sverige nåt år. Vi får se. Jag trivdes som sagt väldigt bra i Sverige.



Utifrån dina upplevelser i Sverige, vilken av de tre SHL-klubbarna skulle du ranka högst?

– I HV älskade de verkligen de finska killarna. Det gjorde en t-shirt om mig. Det var helt galet med fansen där. Jag skulle säga att det var speciellt i HV, säger Toni Rajala och spricker upp i ett leende.

– Det var häftigt i Färjestad och Luleå också, men om jag skulle behöva välja ut ett lag där det var något extra så skulle jag säga HV. Fansen var galna i oss finska spelare och det har spelat många finska spelare där som har haft stora framgångar. Det var en härlig tid där, säger Toni Rajala som spelade i de två första matcherna för Finland i Karjalaturneringen.

Här kan du läsa mer nyheter om landslagshockeyn

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS