Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Så ska Peking ersätta Johansson och Sjölund: "Hoppas att fler vill anamma rollerna"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Andreas Johansson och Daniel Sjölund har tackat för sig.
Nu hoppas Jens Gustafsson att nya ledargestalter finns i truppen. 
- Jag tror och hoppas att vi har byggt så pass noga att det finns flera spelare som är intresserade av att anamma rollerna, säger Peking-tränaren.

Foto: Bildbyrån

I spelaren visas höjdpunkterna från Norrköpings möte med Häcken.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

IFK Norrköpings rutinerade duo - Andreas Johansson och Daniel Sjölund - gjorde i går sina allra sista framträdanden för Peking i 1-0-segern mot Häcken på Bravida Arena. Nu flyttar Johansson hem till Halmstad för spel i Halmstads BK, medan Sjölund återvänder till IFK Mariehamn. Duon, som bland annat var tongivande under guldåret 2015, och med sin rutin växt ut till två stora ledargestalter lämnar därmed lite av ett tomrum efter sig i truppen. 

- De har varit med och byggt det IFK Norrköping som vi kan summera i dag med 65 poäng, supportrar och allt annat runt omkring. Deras förmåga att göra andra bättre är unik och vi hoppas att det arvet finns kvar och att fler spelare anammar det och hjälper varandra till att bli ännu bättre. Det är två människor som har varit oerhört betydelsefulla för att IFK Norrköping är där man är nu, tillsammans med Peter Hunt. De tre har varit absolut de viktigaste, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Hur ska ni ersätta dem?
- Det blir ett arbete som delvis har pågått med att utbilda fler i eran ”Ante/Daja” (Johansson och Sjölund), men vi ska även se till att vi tar upp yngre spelare och kanske hittar rekryteringar som är bra, säger han.

- Vi hoppas även att det har funnits en kultur och det arvet de lämnar efter sig som gör att det blir självklart mer och mer. Sedan ligger ansvaret på mig att fortsätta bygga den här miljön och se till att miljön fortsätter vara där den är nu, men även att den förbättras. Det ligger också ett fördelat ansvar på alla, så att inget ogräs kommer in i vardagen, om man säger så, fortsätter han.

Gustafsson tror även att andra spelare i truppen kan kliva fram i lite mer ledande roller nästa år.

- Jag tror och hoppas att vi har byggt så pass noga att det finns flera spelare som är intresserade att anamma rollerna, men det vet vi inte förrän ”Ante” och ”Daja” har åkt härifrån, då det är först då platserna är lediga.

Annons

Norrköping riskerar även att tappa fler spelare än Johansson och Sjölund. David Moberg Karlsson, Kalle Holmberg, Simon Thern och Alexander Fransson är tre av flera i truppen som kan vara intressanta för utländska klubbar. Däremot är inte Gustafsson orolig över att möjliga spelartapp ska påverka klubben till nästa säsong.

- Nej, om vi har klarat det de sista åren på det sättet som vi har gjort, så är jag inte ett dugg orolig för framtiden när det gäller spelare som eventuellt vill och är redo att ta sig vidare, säger han.

- Men det är viktigt att IFK Norrköping inte är en affär, där du kan köpa spelare. Det ska mer vara ett ställe där spelare utbildar sig och sedan vara mer eller mindre att ta sig vidare. Vi utbildar spelare, utvecklar dem och gör sedan allt för att vinna matcher. Det är så vi har byggt upp det.

Annons
Publicerad 2018-11-12 kl 08:00

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto