Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Peking-kaptenen om avskedet: "Skönt att sluta när vi är på topp"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Andreas Johansson tog i går avsked från Norrköping.
Det blev inget SM-guld, men ett fint slut på en era ändå. 
- Det är skönt att sluta när vi är på topp, säger han.

Foto: Bildbyrån

I spelaren visas höjdpunkterna från Norrköpings möte med Häcken.

Andreas Johansson, 36, gjorde i går sin sista match för Norrköping i 1-0-segern mot BK Häcken på Bravida Arena. Det blev inte ett nytt guldfirande, men däremot en seger, andraplats och nytt kval till Europa League för Peking, medan Johansson nu vänder hem till Halmstads BK för spel i superettan nästa säsong.

- Jag är jättestolt över de här sju säsongerna. Jag har fått vara med och bygga upp IFK Norrköping till att bli ett av Sveriges bästa fotbollslag och det här året var vi näst bäst. Vi har tagit medalj tre av fyra år här på slutet och gått till Europa tre av fyra år. Vi har varit i cupfinal och tagit SM-guld, så det är klart att man har fått vara med om mycket, säger han.

Annons

- Nu känns mitt beslut helt rätt. Familjen ville hem, barnen ska börja i skola där och det ska bli kul att få spela i Halmstads Bollklubb igen. Jag har velat avsluta där, även om jag kommer att sakna klubben här uppe med den kärlek och den uppskattningen som man fått genom alla år här. Jag kommer att sakna alla mina lagkamrater, som inte bara är väldigt duktiga fotbollsspelare, även ett så himla gott gäng. Vi är alla olika typer, men vi har ändå fått ihop det så himla fint. Det kommer jag nog sakna mest av allt, fortsätter han.

Norrköping hade chans på SM-guld vid förlust för AIK mot Kalmar, men fick i slutändan vara nöjt med en andraplats. För Johanssons del var det också ett lyckligt slut. 

- Vi sa att den enda besvikelsen skulle vara om vi inte vann i dag (läs i går). Och vi gjorde vad vi kunde. Det var inte i dag (läs i går) som vi förlorade guldet. Det var i stället innan när de hade ett alldeles för bra avstånd och jag vill rikta stort grattis till AIK. De har gjort det jättebra och det är nästan så man känner att det var skönt att de vann. Om de hade vunnit på samma poäng som oss och på målskillnad, så hade man nog varit rätt besviken med tanke på att vi vann mot dem, har fyra poäng mot dem och var bättre över två matcher, medan de var bättre än oss över en hel serie.

Annons

- Jag har ingen aning, men jag tror knappt att någon silvermedaljör har haft så många poäng. Om vi hade tagit 65 poäng innan säsongen, så är det klart att man hade tagit det alla dagar i veckan och då hade man ju trott att det skulle bli guld. Vi har gjort det fantastiskt, men tyvärr har AIK gjort det lite, lite bättre. Jag tycker att vi har gjort ett bra år och det känns bra att sluta när vi ändå är på topp än om man hade varit någon annanstans. Nu vände vi den här trenden som vi ville med att vi var sexa förra året och tog nu ett rejält steg upp, så det är bra.

Nu ser han fram emot att vara med och föra upp HBK till allsvenskan igen.

- Jag ska träffa Igor (Krulj, tränare i HBK) i december, sitta ner och prata för att se vad det finns för planer och se vad klubben har för ambitioner. Min ambition är rätt så klar, men först får man ju prata med klubben. Jag siktar på att klubben ska ta sig tillbaka till allsvenskan. Jag tycker att Halmstad är ett lag som ska vara i allsvenskan. Sedan får vi se vad som händer med spelartruppen mer och sätta sig ner med Igor och se hur vi ska spela och förhoppningsvis kan jag hjälpa till och vara en förlängd arm ute på planen, precis som jag har varit här med både Janne (Andersson) och Jens (Gustafsson).

Annons

Andreas Johansson gjorde totalt 205 allsvenska framträdanden för IFK Norrköping.
Publicerad 2018-11-12 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto