Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Peking-tränaren känner ingen besvikelse: ”Det skulle vara arrogant - vi ska vara stolta”

Allsvenskan

HISINGEN. IFK Norrköping föll på målsnöret och blev tvåa i allsvenskan.
Då kände inte tränaren Jens Gustafsson någon besvikelse.
- Jag tycker att det skulle vara arrogant, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Norrköping hade till en början en bit upp till Hammarby och AIK i toppen av tabellen, men knappade under sista delen av säsongen in och hade inför kvällens möte med Häcken chans att få fira SM-guld vid seger och förlust för AIK mot Kalmar i Småland. I slutändan blev det tre poäng för både Norrköping och AIK, vilket innebar en andraplats för Peking i serien.

Efteråt kände inte Jens Gustafsson någon besvikelse över det.

­- Nej, jag tycker att det skulle vara arrogant. Vi ska bara vara stolta över det vi har åstadkommit, säger han till Fotbollskanalen.

Gustafsson anser att Norrköping stod för en jättefin säsong och betonade även lagets poängskörd - 65 poäng - vilket har resulterat i guld åtta av de elva senaste säsongerna.

Annons

- Jag tycker att säsongen är alldeles enastående. Vi ska vara oerhört stolta över det vi har presterat. Vi har tagit 65 poäng, men också fortsatt att utveckla spelare, som har tagit sig vidare mot sina drömmar, men också kunnat hålla uppe kvaliteten i laget och prestationerna som vi har gjort. Det är enastående, säger han.

- Vi ska vara ärliga och säga att vi haft marginalerna på vår sida för att det ska leva hela vägen in. AIK har gjort det väldigt bra och är välförtjänta segrare, men jag tycker ändå att det var roligt för svensk fotboll att vi gav dem en match hela vägen in. Det tror jag är viktigt för att också bygga svensk fotboll. Det är sådana här eftermiddagar som är fantastiska för fotbollsälskare, fortsätter han.

Nu ser han även fram emot att få leda Norrköping ut i ett Europaspel igen.

Annons

- Vi hade som målsättning det här året att vända på att vara etta, trea, sexa. Så som det artade sig under året, så var det viktigt under de sista, sju, åtta matcherna att knipa någon av de tre platserna. Det här är viktigt eftersom att vi lärt oss mycket av de två tillfällena vi har varit ute, då vi inte har varit lika förberedda som vi är nu och kommer att vara. Vi ska verkligen ge det en chans.

Publicerad 2018-11-11 kl 19:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto