Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Norrköping

”Alldeles enastående – ska vara oerhört stolta”

STOCKHOLM/GÖTEBORG. IFK Norrköping gjorde sitt för att ha chans att ta hem SM-pokalen.

Norrköping vann mot Häcken med 1–0.

– Vi ska vara oerhört stolta, säger tränare Jens Gustafsson.

IFK Norrköping slutar tvåa i allsvenskan sedan AIK vunnit mot Kalmar och säkrat SM-guldet.

Glada miner efter Simon Skrabbs mål.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Norrköping hade en möjlighet att plocka hem SM-pokalen i eftermiddags när allsvenskan anno 2018 skulle till att avgöras.

För att Norrköping skulle kunna titulera sig svenska mästare för fjortonde gången i klubbens historia krävdes vinst borta mot Häcken, inför dagens match obesegrade på hemmaplan, samtidigt som AIK inte fick ta poäng borta mot Kalmar.

Norrköping slog Häcken – slutar tvåa i allsvenskan

Och Norrköping gjorde sitt. Men förgäves.

Simon Skrabb gav Norrköping ledningen precis före halvtidsvilan, tjusigt framspelat av mittfältsdynamon Simon Thern. Ett mål som också blev slutresultatet.

Samtidigt vann AIK i Kalmar efter mål av Robin Jansson och fick ta med sig Lennart Johanssons pokal hem till 08-området.

– Jag är stolt över grabbarna. Jag mår jättebra och har haft en fantastisk säsong. Som vanligt är det ingen som tror på oss i Norrköping, vi har gjort det jättebra. All eloge till klubben, säger Andreas Johansson till C More som efter sex år i föreningen vänder hem till Halmstad nästa år.

Thern: ”Vi ska vara jättestolta”

Simon Thern utvecklade sina känslor efter slutsignalen.

– Det är en mix. Vi får vara jättestolta, det lever in i sista omgången. Vi får 65 poäng. AIK tangerar rekordet på 67. Inför säsongen var det inte många som trodde på oss. Det finns inte mycket annat att säga än att det är en jättebra säsong för oss, säger han.

Vad tänker du om framtiden för egen del? Stannar du?

– Jag trivs jättebra. Jag har inte bråttom i väg och ska bli pappa i januari. Så det är inte bara upp till mig själv nu. Man ska aldrig säga aldrig, men det ska till något väldigt bra. Just nu har jag fullt fokus att bära Norrköping till SM-guld 2019, säger han.

”De vinner välförtjänt”

Norrköpings tränare Jens Gustafsson var också han snarare stolt än besviken efteråt.

– Först och främst måste man säga grattis till AIK, de vinner välförtjänt. Vi har haft ganska mycket marginaler med oss för att få det att leva hela vägen in. Det är alldeles enastående, vi ska vara oerhört stolta över vad IFK Norrköping gjort den här säsongen. Att nå upp till 65 poäng är väldigt, väldigt bra gjort, säger han.

FÖLJ MED DIREKT: Direktrapport, highlights – och guldfirande.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.