Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Emil Wahlström och Christoffer Källqvist tog känslosamt avsked: "Det känns lite surrealistiskt"

Allsvenskan

HISINGEN. Emil Wahlström och Christoffer Källqvist har spelat färdigt i Häcken.
I dag hyllades duon i halvtid till stående ovationer på Bravida Arena. 
- Det är mycket känslor, säger Wahlström.
- Det är fantastiskt med all publik, säger Källqvist.

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Häcken-ikonerna Christoffer Källqvist, 35, och Emil Wahlström, 31, tackade i dag för sig som spelare i Hisingenklubben. Källqvist kom till klubben redan som femåring, medan Wahlström i sin tur under 2003 skrev på för klubben och tre år senare tog sig upp i A-laget. Duon har båda varit en betydande del i Häckens väg från att pendla mellan superettan och allsvenskan till att numera vara en naturlig del på den övre halvan av tabellen i svensk fotbolls finrum.

Tidigare i år meddelade Källqvist att han lägger ner sin elitsatsning, samtidigt som Wahlström inte fick ett nytt kontrakt med klubben.

I dag tackades därför duon av, till stående ovationer och inför stora delar av ungdomssektionen i halvtid, i mötet med IFK Norrköping på Bravida Arena.

Annons

- Det känns lite surrealistiskt. Jag tänkte lite på vad jag skulle säga, men det är mycket känslor för stunden. Det är kul att se alla ungdomar och att framtiden ändå ser ljus ut för oss. Vi har haft många framgångar från superettan och att till vi nu är på GPA (träningsanläggningen Gothia Park Academy). Jag är ödmjuk och vill tacka alla som har stöttat genom åren alla spelare och naturligtvis familj och vänner. Utan dem hade jag aldrig stått här i dag, säger  Wahlström i en intervju ute på planen.

Källqvist var också rörd av hyllningarna.

- Det är väl bara att fylla i det Emil säger. Det är lite symboliskt att stå här i dag med ungdomssektionen runt omkring sig och inför en fantastisk publik som bara växer för varje år som går. Vi har supportrar som stöttar oss varje match och jag vill rikta ett stort tack till alla supportrar och alla som är här och stöttar oss i dag, säger Källqvist.

Annons

Källqvist kommer från och med nästa säsong att träna med klubbens A-lag två gånger i veckan och vara en ”back upp” till Peter Abrahamsson och Jonathan Rasheed, samtidigt som han kommer att vara målvaktstränare i A-laget. För Wahlströms del blir det mest troligt en ny klubbadress.

Källqvist gjorde totalt 18 A-lagssäsonger och 474 A-lagsmatcher, medan Wahlström efter knapp speltid i år stannade på 312 framträdanden i Häckens A-lag.

Se Wahlström och Källqvist linka av från Bravida Arena.

Publicerad 2018-11-11 kl 16:13

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto