HockeyNews
PLUS

HV71:s 17-åring: ”Hoppas på fler chanser i a-laget”

(4875) Simon Holmström
Bildbyrån

Publicerad: 9 november 2018

FacebookXWhatsApp
En höftskada höll Simon Holmström borta från spel i 4,5 månad.
Nu är den 17-årige talangen tillbaka - och i HV71:s seger mot Timrå spelade han sina första minuter i SHL.
– Jag har försökt se den här skadeperioden som en möjlighet att bli bättre, säger Holmström till HockeyNews.se.
Presenteras i samarbete med ATG

HV71 har fått en knackig start på säsongen och inför den senaste matchen mot Timrå valde tränaren Johan Lindbom att sätta stjärnvärvningen Andreas Thuresson på läktaren. En som i stället fick chansen var 17-årige Simon Holmström. Han placerades i en kedja med Joakim Andersson och Simon Önerud.

–  Det var ingen höjdarmatch av mig. Sedan var de kul att vara med och testa på, men som sagt: Spelmässigt var det ingen höjdare, säger han.

Holmström var med i truppen i en SHL-match förra säsongen, men fick då inte spela något. Mot Timrå noterades 17-åringen för knappt åtta minuters istid.

– Superkul, verkligen. Att spela inför ett nästan fullsatt Kinnarps är häftigt. Det finns knappt något bättre i SHL. Att komma ut till alla skrikande fans är inget du skojar bort. Jag fick bra hjälp från killarna i laget och de jag spelade med. Fantastiskt kul, säga Tranåskillen.

I J20-laget har Holström svarat för sex poäng (4+2) på sju matcher den här säsongen. Att det inte blivit fler matcher är på grund av en höftskada. Holmström hade problem med höfterna hela förra säsongen och den 14 juni opererade han sig.

– Såklart har det varit jättetuffa månader. Jag har missat väldigt mycket roligt. J20-laget var på klubb-VM eftersom vi vann SM förra året och jag har missat många matcher, men jag försökte se den här perioden som en möjlighet att bli bättre. Jag har försökt utveckla det jag varit sämre på, säger han.

Vad har du fokuserat på?

– Mycket styrka, överkropp. Eller styrka generellt. Även kondition, säger Holmström.

Han gick på kryckor i fyra veckor efter operationen, och efter ungefär 1,5 månad kunde han börja cykla lite mer rejält.

– Jag fick jättebra hjälp, både från kliniken och HV71, säger han.

Var du orolig att du skulle tappa mycket?

– Jag var jätteorolig när jag fick reda på att det skulle bli 4-8 månaders rehab. Jag var orolig att jag skulle missa större delar av säsongen, men jag har försökt hålla huvudet högt även om det har varit svårt i många lägen. Men det har gått bra, säger Holmström.

Vad har du för målsättning med säsongen?

– Jag hoppas komma i ännu bättre matchform. Sedan hoppas jag få fler chanser i a-laget och sedan får vi se var det leder, säger Holmström.

När HockeyNews.se pratar med Holmström är han iväg på en femnationsturnering med Småkronorna. I första matchen blev det förlust mot USA med 2-8.

– Vi var inte på topp, men de var riktigt bra, säger han.

Hur gick det för dig personligen?

– Jo, det var en helt okej match av mig, med tanke på att jag varit borta från spel i landslaget väldigt länge.

Med tanke på skadan, blev du överraskad att du kom med redan nu?

– Jag blev jätteöverraskad. När laget kom ut hade jag bara spelat fyra matcher. Superkul att jag får visa upp mig. Jag är jättetacksam och glad att jag får vara här och göra det jag älskar, säger Holmström, som kan draftas i sommar.

Enligt vissa rankinglistor väntas han gå redan i förstarundan i sommarens draft.

– Jag har precis kommit tillbaka från skadan, och inte haft något fokus på det. Jag ha haft fokus på att bara komma tillbaka och göra mitt bästa. Jag vill bara gå ut och njuta av att kunna spela, och har inte haft några tankar på draften, säger Holmström.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)