HockeyNews
PLUS

”Det är klart det tar på självförtroendet”

(4873) Edwin Hedberg
Bildbyrån

Publicerad: 8 november 2018

FacebookXWhatsApp

Edwin Hedberg lämnade Rögle för Skellefteå för att ta nästa steg, men i inledningen på säsongen har produktionen inte lossnat .

– Jag är inte orolig på det sättet, det brukar alltid komma, säger han till HockeyNews.se. 

SHL presenteras i samarbete med ATG 

Såhär långt har klubbytet inte givit någon positiv effekt för forwarden Edwin Hedberg. Efter femton matcher står han endast noterad för en assist. 

– Jag tycker ändå jag har gjort bra matcher, framförallt i början. Jag har försökt fokuserat mycket på defensiven i år, och jag har bland annat fått spela boxlplay. De är lite andra uppgifter jag fått, som jag tycker jag har kommit bra in i, säger han och fortsätter:

–  Sen är det såklart segt när man får till det andra, framförallt på slutet när vi förlorat. Då är det extra tungt, säger han.

Under inledningen har han fått näst minst istid bland forwardsen i Skellefteå, vilket har gjort det svårt för honom att producera. 

– Det är klart det tar på självförtroendet. När vi förlorar matcher är det såklart extra tungt, då vill man vara en av dem som kliver fram och vänder det. På slutet har det varit lite tyngre, det är kanske bra med ett litet break här för egen del.

Hur har den första tiden varit i klubben tycker du?

– Den har varit lärorik. Jag har tränat lite hårdare än vad jag är van vid. Att få komma till en förening som legat i topp i många år har varit annorlunda men lärorikt. 

Många spelare tar hjälp av mentala coacher i tuffa perioder, men det är inget 24-åringen funderat på att göra. 

– Nej, det brukar jag inte göra. Jag är inte orolig på det sättet, det brukar alltid komma. Man har alltid perioder där det går tyngre, och i år blev det starten på säsongen. Man brukar alltid komma igen, det gäller att få första och att vi börjar vinna matcher så vänder det nog, säger han. 

Det motar tungt för både laget och honom och den senaste tiden har laget förlorat match efter match. Edwin Hedberg tycker att Skellefteå måste bli hetare framför motståndarnas mål. 

– Det har gått emot oss. Framförallt mot Luleå, som är det senaste exemplet. Släpper man in ett på hemmaplan, då ska man kunna vinna matcher. Vi har gjort alldeles för lite mål på slutet. Det är väl framförallt spelet framför mål, vi har ofta mycket puck och för spelet i matcherna. Det är det där lilla extra som saknas. 

Hur jobbar ni för att ta er ur svackan?

– Vi jobbar på med vårt spelsystem. Under breaket här nu har vi ändrat lite detaljer. Vi får jobba på för vi tror på det vi gör. Det är ingen kris så, absolut inte, säger han.

Här kan du läsa mer om SHL 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)