Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Efter Fotbollskanalens avslöjande - Östersunds kommun vill stoppa utbetalningar till ÖFK

Allsvenskan

Fotbollskanalen avslöjade i går att en ÖFK-anställd har varit misstänkt i brottsutredningen rörande Daniel Kindberg - men att preskribering räddade personen från att fortsatt utredas.
Med anledning av detta vill Östersunds kommun stoppa alla utbetalningar till klubben.
- Jag har bett kommundirektören stoppa utbetalningen, säger det centerpartistiska kommunalrådet Bosse Svensson till P4 Jämtland.

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Sedan i april är Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg, som tagit en time out från klubbens styrelsearbete, på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. I september växte den utredningen, då en fjärde person delgavs misstanke om brott. Men ungefär en månad senare kunde Fotbollskanalen berätta att delen i förundersökningen som rörde den fjärde misstänkte lagts ner. 

Detta med anledning av att åklagaren Niklas Jeppsson bedömde det som ett normalgradsbrott och valde att avskriva personen med anledning av preskriptionstiden och inte för att det inte fanns några misstankar om brott.

Annons

I går kunde Fotbollskanalen avslöja att den fjärde personen som misstänktes och blev en del av Ekobrottsmyndighetens utredning är en anställd i Östersunds FK. Det framgår av en handling från tingsrätten som Fotbollskanalen tagit del av.

- Jag kommenterar ingenting av det. Allt som rör Daniel och de bitarna får du prata med Patrick Sjöö om, sa den ÖFK-anställde till Fotbollskanalen då.

När Fotbollskanalen nådde Östersunds pressansvarige Patrick Sjöö, så kände han först inte till nyheten och ville med anledning av det inte kommentera det. 

Nu rapporterar P4 Jämtland att Östersunds kommun vill stoppa alla utbetalningar till föreningen med anledning av Fotbollskanalens avslöjande. 

- Jag har bett kommundirektören stoppa utbetalningen av den sista delen av kommunens sponsring. Vi kommer att ta en bred politisk diskussion om vi ska stoppa den helt eller om vi kommer att fullfölja utbetalningen, säger det centerpartistiska kommunalrådet Bosse Svensson till P4 Jämtland.

Annons

Östersunds kommun sponsrar årligen ÖFK med 900 000 kronor uppdelat i tre utbetalningar. I dagsläget är 600 000 kronor utbetalt, medan fakturan på 300 000 kronor är redo att attesteras fram till att politikerna tar beslut om det, skriver ÖP

Beslut om den sista utbetalningen väntas tas efter överläggning mellan partiernas gruppledare under de närmaste veckorna. 

Östersunds FK har sedan Daniel Kindberg först anhölls slagit ifrån sig när klubben kopplats samman med brottsutredningen. ÖFK har hela tiden velat understryka att man som klubb inte är misstänkt för något och även att ingen anställd i klubben är misstänkt i ärendet.

Efter att Östersunds kommun meddelat att man stoppar alla utbetalningar till ÖFK i och med brottsmisstankarna mot Daniel Kindberg (ett beslut som kommunen sedan drog tillbaka) gick den allsvenska klubben ut med en text på sin hemsida som hade rubriken: "ÖFK: - Inga brottsmisstankar mot anställda i klubben". I texten citerades klubbens pressansvarige Patrick Sjöö på följande:

Annons

- Jag förstår oron och att kommunen agerar med tanke på att det är en misstanke mot en person som är viktig i den här klubben. Men vi kan lugna både kommunen och alla andra. Det finns ingen misstanke om att någon anställd i klubben gjort något fel och det finns ingen anställd som är misstänkt för något. Det har åklagaren lämnat besked om. 

Fotbollskanalen har sökt Östersunds nuvarande ordförande Hans Carlsson och klubbens pressansvarige Patrick Sjöö utan framgång. 

Publicerad 2018-11-08 kl 13:03

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto