Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AFC klart för kval - Ajeti: "Roligare med BP - har både vänner och ovänner där"

Superettan

AFC Eskilstuna är klart för kval till allsvenskan.
Då tycker Bajram Ajeti att det vore roligt att möta BP.
- Jag har både vänner och vänner i BP, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från AFC Eskilstunas möte med Frej i spelaren ovan.

AFC Eskilstuna säkrade i lördags en tredjeplats i superettan och därmed kval till allsvenskan. Förgrundsfiguren? Sommarförvärvet från Brommapojkarna och anfallaren Bajram Ajeti som slog till med två mål, varav ett en frispark på övertid, till 2-2 mot Frej hemma på Tunavallen. 

- Ja, men det var skönt att vi säkrade kval. Vi hade ingen bra första halvlek, men kom sedan tillbaka. Det var jätteroligt, säger han till Fotbollskanalen.

- Jag har saknat lite de där bollarna i djupled, men fick det nu och då blev det mål där vid första målet. Sedan var det skönt med frisparken i 95:e minuten. Den var så pass hård, samtidigt som han tog ett steg till vänster, medan jag sköt i målvaktens hörn, fortsätter han. 

Annons

För AFC är det ännu inte helt klart vilket motstånd som väntar i kvalet. BP är just nu placerat på kvalplats med två poäng ner till Dalkurd på nedflyttningsplats i allsvenskan, men placeringarna mellan lagen sinsemellan avgörs först på söndag. 

- Det är störst chans att det blir BP, men oavsett om vi möter BP eller Dalkurd, så har vi en bra chans att göra bra i från oss i båda matcherna, säger han. 

- Det är klart att det hade varit roligare att möta BP, men om vi möter Dalkurd är jag lika glad över det. Jag har både vänner och ovänner i BP, så det vore roligare att möta dem, fortsätter han. 

Ajeti tillhörde under ett antal månader i år BP och hade en turbulent tid i klubben. Han berättade, i samband med att anklagelserna mot förre BP-tränaren Luis Pimenta kom fram, att han blev utsatt och bland annat fick träna på egen hand. Han sade han larmade dåvarande sportchefen Daniel Majstorovic om förhållandena, men trots det hände inget.

Annons

Nu är däremot ingen av parterna kvar i föreningen. 

- Om de hade varit kvar, så hade det gett extra motivation. Det är två människor som jag har noll respekt för och det är inte bara jag. Jag hade fått extra motivation då, men är såklart också lika motiverad i alla matcher. Jag har vänner kvar där också, så det vore kul. 

Hur ser du på era chanser att spela i allsvenskan nästa år?
- Jag tror att vi har ganska goda chanser. Vi kommer från en positiv säsong och har varit med uppe i toppen, medan laget vi möter kommer från en negativ säsong och det kan ha en liten inverkan på hur matcherna går. Jag ser mycket fram emot det. 

Men först väntar en betydelselös sista omgång i mot Gefle i superettan. 

- Det är klart att det är lite så eftersom att vi säkrade kvalet förra omgången, medan Gefle redan är klart för division 1. Det är tråkigt att en så fin klubb som Gefle åker ur superettan, men vi måste göra en bra match där också. Det kanske blir andra spelare i truppen som får chansen då. Vi har inte fått laget ännu, så vi får se. 

Annons
Publicerad 2018-11-07 kl 14:02

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto