1-1 i halvtid
Publicerad: 2018-11-06
CHL
Oavgjort med mersmak i den första CHL-åttondelen av två för Frölunda Indians.

Det blåste bara till i Cornér Arena i sydöstra Schweiz och det var Frölunda Indians som var vindkällan. Bortalaget såg väldigt hemma ut och trampade på, satte hög press och dominerade CHL-åttondel ett av två från nedsläpp och totalt. Skottstatistiken berättade allt: Frölunda 14, Lugano 2.
Bästa läget fick Frölunda redan efter sex och en halv minut, spel fem mot fyra, men Lugano och framförallt utmärkte lettiske målvakten Elvis Merzlikins höll tätt.
Resten av perioden var det Frölunda mot Merzlikins, som med stor skicklighet och en del tur kunde hålla nollan.
"Vi gör en fantastisk period och borde fått med oss något mål", menar Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog.

Frölundadominansen fortsatte i den andra perioden och frågan var inte om utan när Luganos nolltolerans skulle spricka.
Efter 5.46 skulle det visa sig. Ponthus Westerholm bröt ett anfall i egen zon i spel fyra mot fyra och hittade helt frie tvillingbrorsan Pathrik runt röd som elegant stoppfintade bort Elvis Merzlikins och lyfte in 0-1 i tom bur.
Proppen ur var en logisk följd av ett fortsatt massivt Frölunda-övertag, men som så många gånger förr när lag inte får utdelning ramlar det in en i eget mål istället.
Poängkungen Gregory Hofman drev in i zon, runt Johan Mattssons kasse, lyfte mot mål och på bortre skyfflade Henrik Haapala påpassligt in den för alla andra försvunna pucken.
"Vi dominerar, men dom blir bättre och bättre ju längre matchen går", tycker Johan Lundskog.

Frölundas tryck kom av sig i den tredje perioden, kanske beroende på en tidig Viktor Ekbom-utvisning, samtidigt som Lugano lyfte ordentligt.
Och hemmalaget skapade en och annan het chans, men det var inte bara en målvakt på rinken – Johan Mattsson var bevisligen lika tät som kollegan i Lugano.
Närmast mål var ändå Frölunda. I powerplay rammade Patrik Carlsson ribban och stolpen, men pucken var aldrig över linjen visade videobedömningen.
"Vi kanske förtjänar mer, men får vara nöjda med resultatet. Och det blir en häftig match två i Frölundaborg", säger Johan Lundskog.

Den avgörande CHL-åttondelen mellan Frölunda och Lugano spelas i Frölundaborg den 20 november, 18.00.