HockeyNews
PLUS

Tuffa beskedet för Martin Thörnberg

(4048) Martin Thörnberg
Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 6 november 2018

FacebookXWhatsApp

HUDDINGE. HV71-forwarden Martin Thörnberg har inte kunnat spela någon match den här säsongen på grund av en skada på underkroppen. Och comebacken kommer att dröja.
– Jag tror inte att han kommer att spela före jul, säger HV71:s lagläkare Jonas Kalman till HockeyNews.se.

Presenteras i samarbete med ATG

Martin Thörnberg är HV71:s lagkapten och har vunnit fyra SM-guld med Jönköpingsklubben. Den 35-årige forwarden har spelat 539 SHL-matcher för HV och gjort respektingivande 295 poäng.

Men frågan är när nästa poäng kommer från Thörnbergs klubba. En underkroppsskada har gjort att han ännu inte kunnat spela en enda match den här säsongen. I augusti var förhoppningen att han skulle kunna vara tillbaka i spel i oktober.

Så blev det inte.

– Det går långsamt framåt skulle jag säga. Han följer en lite förändrad plan jämfört med vad vi hade från början. Vi har dragit ut lite mer på det för att kunna stärka honom lite mer. Det är fortfarande ett bekymmer med att kunna trycka på fullt i skridskoåkningen, men övriga delar fungerar bra. Rehaben fungerar också bra, säger Tre Kronors läkare Jonas Kalman, som till vardags är HV71:s lagläkare.

– Vi hade från början tänkt att köra ett par månader ungefär, men vi såg ganska snart att det inte skulle räcka. Om man har en rehab så har man en rehabfas och när man närmar sig matchspel så måste du in och trycka på de bitarna också. Vi kom aldrig så långt riktigt. Vi kände även att vi behövde utreda visa bitar för att vara helt säkra på att vi gör de grejer vi kan, så att säga.



Något nytt tidsbestämt mål för en comeback för Martin Thörnberg är inte satt.

– Vi tar en vecka eller två i taget och ser om vi kan plussa på och ta ett steg till. Jag har ingen riktig tidsplan på det viset.

Men Jonas Kalman inser, precis som den sportsliga ledningen i HV71, att klockan börjar klämta för Thörnberg.

– Ska det bli någon säsong börjar det snart bli dags i alla fall rent generellt kan man säga.

Jonas Kalman tror inte att Martin Thörberg kommer att spela före jul.

"Har haft fel förut"

– Men jag har haft fel förut när det gäller Martin. Nästan varje gång. Han kan överraska.

HV71:s skadelista är för tillfället kort. Backen Didrik Strömberg, som drabbades av en hjärnskakning hemma mot Brynäs den 30 oktober är på bättringsvägen.

– Han bör vara fit for fight i veckan och träna fullt med laget, säger Jonas Kalman.

Här kan du läsa fler nyheter om SHL

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)