Publicerad 2018-11-06

Skellefteå AIK:s Mathis Olimb tacklades i ryggen och dundrade in i sargen i CHL-mötet med Storhamar.

Stjärncentern blev liggandes på isen och haltade sedan ut i omklädningsrummet.

Skellefteå tappade dessutom 4–1 till 4–4 i den första åttondelsfinalen.

Mathis Olimb gav Skellefteå ledningen i CHL-mötet med norska Storhamar i inledningen av den andra perioden.

Men matchen fick ett otäckt slut för 32-åringen.

Det var vid ställningen 4–4 och mindre än elva minuter kvar att spela av den tredje perioden som Mathis Olimb skadade sig.

Haltade ut i omklädningsrummet

Skellefteåcentern tacklades i ryggen och dundrade in i sargen. Han blev sedan liggandes och tog sig för vänsterknät.

32-åringen reste sig relativt snabbt men kunde inte stödja på vänsterbenet då han leddes ut till omklädningsrummet av sjukvårdspersonalen.

Inte de bilderna Skellefteå-fansen ville se under landslagsuppehållet i SHL.

Enligt SVT:s kommentator Peter Jonsson är Mathis Olimb tagen till sjukhus med en befarade knäskada, men närmare besked kommer först imorgon.

”Bara halva matchen är spelad”

Skellefteå ledde dessutom matchen med 4–1 innan man släppte in tre norska mål.

– Andra perioden dominerar vi fram till de gör mål i powerplay, säger Skellefteås tränare Tommy Samuelsson och fortsätter:

– Powerplay kan alltid hända och de utnyttjade det direkt, vi kan såklart ta bättre beslut och inte dra på oss utvisningarna, så det finns alltid saker att jobba på där ute.

Matchen slutade oavgjort, 4–4, utan förlängning i och med att det är det första mötet av två i CHL:s åttondelsfinal.

– Bara halva matchen är spelad, avslutar Samuelsson.

Frölunda åkte ner till Lugano och fick med sig 1–1 hem från Schweiz. Göteborgarna tog ledningen i den andra perioden genom Pathrik Westerholm, framspelad av tvillingbrodern Ponthus.

Henrik Haapala kvitterade sedan och trots att Frölunda avlossade hela 40 skott mot mål fick man nöja sig med oavgjort. Ett bra utgångsläge inför returen hemma 20 november.