Elvis är kung i Lugano
Publicerad: 2018-11-05
CHL
CHL-slutspelet drar igång på tisdagskvällen och Frölunda Indians möter schweiziska Lugano borta.

Frölunda Indians är på väg söderut till den lilla sydschweiziska pärlan Lugano på gränsen till Italien.
Cornér Arena (kapacitet 7 500) bjuder in till åttondelsfinal i CHL och Frölundas videocoach Erik Lignell vet vad som väntar på tisdagskvällen:
– Lugano är ett välstrukturerat och puckskickligt lag. Som vann mot Zürich i helgen, så vi vet vilken nivå det handlar om.

Lugano kvalificerade sig till åttondelsfinalen genom en andraplats i grupp H efter tjeckiska Pilsen, men har inlett den schweiziska ligan NLA lite svajigt – finallaget från förra säsongen parkerar på åttondeplats, tio poäng efter ledande Biel-Bienne.
– Det är några riktigt bra spelare vi ställs mot. Bland annat Linus Klasen och schweizaren Gregory Hoffman, förklarar Erik Lignell. Lugano tränas av kanadensaren Greg Ireland (tredje säsongen) som förfogar över en trupp med övervägande delen schweizare, 18 stycken – kryddad med importerad kvalitet.
Som svenske Linus Klasen. Som kanadensaren Maxim Lapierre. Som finländarna Henrik Haapala och Janu Lajunen. Som lettiske landslagsmålvakten Elvis Merzlikins.
– Deras målvakt är riktigt bra, säger Erik Lignell och berättar hur Frölunda tänker sig att möta det sydschweiziska laget:
– Det kommer att krävas 100 procent av oss och att vi håller oss inom systemet, men det är ett motstånd vi mött förut och vi kommer inte att bli överraskade.

Frölunda Indians CHL-åttondel borta mot Lugano direktsänds i TV 3 sport/Viaplay på tisdagskvällen, 19.45.
Returen spelas i Frölundaborg den 20 november, 18.00.

Peter Pettersson Kymmer