Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: Guldfesten kom av sig för AIK efter osannolikt drama - nu avgörs allt i sista omgången

Allsvenskan

SOLNA. Det var upplagt för guldfest på Friends Arena.
Men 50 128 åskådare fick lämna besvikna.
”Giffarna” tog en poäng mot AIK - efter storspel av målvakten William Eskelinen.
- Ibland är fotbollen så här, säger Henok Goitom till C More. 

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG
AIK - Västerås SK
AIK
Västerås SK
STREAMA PÅ MÅNDAG

AIK:s tänkta guldfest kom av sig. Efter att Norrköping avgjort mot Örebro med matchens sista spark (Daniel Sjölund i sin sista hemmamatch för klubben) krävdes seger för Gnaget mot Sundsvall för att säkra klubbens tolfte SM-guld.

Hemmafansen gjorde sitt yttersta i form av ett storslaget tifo och genom att skapa ett mäktigt tryck från läktarplats matchen igenom.

Men det ville sig inte nere på plan.

AIK öste på framåt och skapade chans efter chans. Henok Goitom försökte, Sebastian Larsson försökte, Tarik Elyounoussi försökte - men bollen ville inte in för AIK:s del. I vägen vid samtliga tillfällen stod Sundsvalls mycket duktige målvakt William Eskelinen. Vassast räddningar stod han kanske för med dryga kvarten kvar att spela då Henok Goitom nickade hårt mot mål, men Eskelinen sträckte då ut och tippade bollen över ribban. Med bara minuter kvar att spel räddade han återigen laget då Henok Goitom avslutade från nära håll.

Annons

Som om inte det vore nog prickade Heradi Rashidi ribbans undersida och bollen studsade ner i gräset - men domare Andreas Ekberg bedömde det som att bollen inte gått över linjen, vilket var korrekt.

AIK hade matchen igenom ett kraftig spelövertag och Sundsvall, som saknade mittfältaren David Batanero på grund av knäskada, fick stora delar av matchen slå ifrån sig och freda sitt mål från AIK:s ständiga anfall.

Och man lyckades också. Det som 50 128 personer på Friends Arena sett fram emot som klubbens första guldfest på nio år slutade i stället med ett rejält antiklimax, 0-0 mot Sundsvall.

- Ibland vill inte bollen in. Ibland är fotbollen så här,  vad ska jag säga… frågar sig Henok Goitom i en intervju med C More efter matchen.

- Vi skapar så många chanser, vi kanske ska göra tre mål. Men jag är stolt över grabbarna. Vi följde matchplanen. Det är bara synd att vi inte får fira guldet här när det kommit så mycket folk hit.

Annons

Nu avgörs 2018 års allsvenska säsong i stället i den sista omgången. AIK åker då till Kalmar och med största sannolikhet räcker en poäng för Gnaget, som är två poäng före Norrköping och dessutom har betydligt bättre målskillnad. Värt att notera är då att AIK i den matchen saknar avstängde Kristoffer Olsson. Dessutom klev Panos Dimitriadis och Sebastian Larsson båda av skadade.

- Vi leder tabellen med två poäng och det är inte så att serien är över eller att vi har förlorat, det är bara upp på hästen igen och Kalmar om en vecka, säger Goitom.

- Hellre att ligga etta än tvåa, vi har ett bra försprång, vi har varit stabila hela säsongen så vi ska fixa det här. 

Lagens startelvor:

AIK: Janosevic - Milosevic, Karlsson, Jansson - Sundgren, Dimitriadis, Olsson, Larsson, Lindkvist - Goitom, Elyounoussi. 

Annons

Sundsvall: Eskelinen - Gracia, Björkander, Myrestam - Tamimi, Moreno, Ciercoles, Olsson - Sema, Hallenius, Haro. 

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-11-04 kl 19:22

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto