Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ljög om militärtjänstgöring – nu stängs VM-backen av

Fotbolls-VM 2022

Jang Hyon-soo pekades ut som syndabock efter i sommarens VM.
Nu har han dessutom spelat sin sista landskamp efter att ha ljugit om militärtjänstgöring.
Detta uppger den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap News.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Sveriges möte med Sydkore. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

Sydkorea hade ett tungt VM i somras. Först föll man mot Sverige i öppningsmatchen sedan Andreas Granqvist gjort matchens enda mål på straff. Dessutom förlorade Sydkorea mot Mexiko med 2-1 innan man överraskande lyckades slå Tyskland i den sista gruppspelsmatchen.

Efter mästerskapet målades försvarsspelaren Jang Hyon-soo ut som syndabock. I matchen mot Mexiko fick Jang bollen på handen vilket gjorde att Carlos Vela kunde placera dit 2-0, i matchen som slutade 4-0.

Sydkoreas uttåg innebar massiv kritik mot Jang. I hemlandet var folk missnöjda med hans insats och under mästerskapet blev han tvungen att stänga av sina sociala medier på grund av kritiken.

Annons

Nu har Jang dessutom blivit avstängd från landslagsspel – för gott.

Enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap News har Jang ljugit om sin militärtjänstgöring vilket gjort att han nu inte får representera landslaget. I Sydkorea är det obligatoriskt med militärtjänstgöring i två år för män, även om det finns vissa undantag. Till exempel kan du undvika tjänstgöring i militären om du tagit en olympisk medalj för landet eller i de asiatiska spelen.

Jang fanns med när Sydkorea tog guld i de asiatiska spelen, men även för de idrottare som tagit medaljer, måste en grundläggande militärutbildning, tillsammans med 544 timmars idrottsrelaterad samhällsstjänst. Detta ska ske inom loppet av 34 månader.

Men Jang har inte genomgått utbildningen. Istället har han förfalskat dokument och ljugit om hur många timmar samhällstjänst han utfört.

Annons

Jang spelar till vardags i den sydkoreanska ligan och har gjort tre mål på 58 landskamper.

Publicerad 2018-11-01 kl 13:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto