Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Beskedet: Dahlberg lägger av efter Helsingborgs säkrade allsvenska plats

Superettan

Mikael Dahlberg avslutar karriären.
Anfallaren, med 300 tävlingsmatcher på meritlistan, lägger av efter säsongen.
- Jag känner att det inte håller längre eftersom jag för ofta har för ont, säger Dahlberg till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Mikael Dahlberg har gjort över 300 tävlingsmatcher i karriären. Men Helsingborgs match mot Varberg den 10 november kommer att bli karriärens sista, då anfallaren meddelar på HIF:s hemsida att han kommer att lägga av efter säsongen.

- Jag känner att det inte håller längre eftersom jag för ofta har för ont och däremellan har det blivit mycket oro över om jag ska kunna träna och spela eller inte så det känns som att beslutet är fattat åt mig utav min kropp, säger Dalhberg till klubbens hemsida.

Dahlberg kom till Helsingborg 2014 och var med när klubben åkte ur allsvenskan hösten 2016. 33-åringen gjorde sitt första mål för säsongen mot Öster i helgen och har varit med att ta upp HIF i högsta divisionen igen.

Annons

Anfallaren menar att han fortfarande tycker det är roligt att träna och spela matcher.

- Däremellan är det oerhört mycket slit och det är lite tråkigt om man känner att man inte längre håller på den nivån som man vill. Fortfarande kan man göra inhopp i vissa matcher och känna att ”nu funkar kroppen” men över tid är det inte hållbart om man inte kan träna mer fotboll, säger Dahlberg.

Dahlberg har även spelat i GIF Sundsvall, Djurgården, Gefle och gjort ett halvår i grekiska Apollon Smyrnis. Anfallaren har gjort 37 mål på 222 allsvenskan matcher sedan debuten i GIF Sundsvall 2004.

Publicerad 2018-10-31 kl 16:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto