Inför: West Ham – Spurs, Ligacupen

”Det duggar tätt mellan matcherna” brukar man höra och just nu är det särdeles ont om tid mellan Tottenhams drabbningar. Faktum är att när West Ham tar emot oss i onsdagens åttondelsfinal i ligacupen har det inte ens gått 48 timmar sedan slutsignalen ljöd mellan Spurs – City. Måndag, onsdag, lördag, tisdag, lördag säger schemat innan det återigen är dags för landslagsuppehåll och den nybildade, men redan hårt kritiserade Nations League.

Vad än man vill säga om Ligacupens status är mötet mot West Ham ett ypperligt tillfälle att dels lufta nytt eller osäkert material, dels vila slitet manskap. Jag har exempelvis svårt att tro att Lucas, Lamela eller Sissoko (som förövrigt gjorde en lysande insats senast och får min Man of the Match) startar en match så tätt inpå den tuffa bataljen mot City, så varför inte starta Son, Dele och Eriksen? På samma sätt resonerar jag kring Lloris/Gazzaniga. Hugo behöver återfå självförtroende och kommer ändå inte spela mot PSV nästa vecka men på samma gång behöver Gazza bli varm i kläderna.

Jag har aldrig rätt i uttagningarna när det gäller ligacupen men jag vill se Skipp, Foyth och Nkoudou och jag vill se Son, Eriksen och Dele starta matchen mot West Ham.

Vad gäller den senaste tidens matcher måste jag ändå säga att det är ett fall framåt. Mot PSV gör vi säsongens bästa prestation och har otur som inte vinner matchen och mot City är det bara att lyfta på hatten; de är bättre än oss helt enkelt. Men vi viker inte ned oss och är nära att knipa en pinne. Stundtals stör vi dem faktiskt riktigt rejält. Sammantaget är alltså morgondagens match ett ypperligt läge att bygga på formen och bör tas på allvar.

För West Hams del såg säsongen länge mörk ut innan Yarmolenko och Arnautovic sänkte Everton borta med tre mål mot ett. Personligen rös jag av obehag när jag såg den matchen och såg framför mig vad de två kunde ställa till med i framtiden. Turligt nog är Arnautovic högst osäker imorgon medan Yarmolenko oturligt nog skadade sig allvarligt senast vi möttes. Rapporter gör gällande att han inte är spelbar förrän april.

Andy Carroll är som vanligt indisponibel och gör en imponerande skara spelare sällskap. Förutom de två redan nämnda återfinns Reid, Obiang, Sanchez, Wilshere, Lanzini och Lucas Perez på skadelistan. Som grädde på moset är även lagkapten Noble avstängd. Pellegrini lär minst sagt ha huvudvärk över morgondagens laguttagning.

Bortaplan, rotation och kanske lite, lite lågt värderande av tävlingen i fråga betyder att det kommer bli en jämn kamp, men jag tror vi går segrande ur den. 1-3 efter en dubbel från Son och en inkontrad Nkoudou-balja i slutminuterna.

Skrivet av

Niclas Mahlm

Matchen spelas onsdag kl 20:45 och sänds på Kanal 9, Kanal 9 HD och Eurosport Player.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.